to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 02.02.2021

Πολιτική

Λ. Αβραμάκης: Α. Γεωργιάδης και κυβέρνηση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας

Η κυβέρνηση είναι αυτή που σε αυτές τις συνθήκες αύξησε τους έμμεσους φόρους (πχ πετρέλαιο- ΔΕΗ). Οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι αυτές που έκαναν τον ΕΦΚΑ από πλεονασματικό ελλειμματικό παρά το γεγονός ότι για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών οι κατώτατες εισφορές τους αυξήθηκαν από τα 185€ σε 220€ το μήνα.


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τις καθημερινές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, δήλωσε:


«Οι «λεκτικές υπερβολές» του κυρίου Γεωργιάδη, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίληψη για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία από την οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Ενώ χωρίς ντροπή ζήτησε από τους επαγγελματίες της εστίασης να στείλουν στον ίδιο τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, σήμερα υπερασπίστηκε την θέση του χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε «λεκτική υπερβολή ως απάντηση στην υπερβολή των συνδικαλιστών της εστίασης». Χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών» ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί εδώ και μήνες να ζουν με 534 € το μήνα ή και λιγότερα, όπως οι επαγγελματίες της εστίασης που εξαιρούνται συστηματικά από τα μέτρα της κυβέρνησης (5η επιστρεπτέα – Διέξοδος), ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις που καλούνται να αποπληρώσουν.

Οι κυνικές ομολογίες όμως του λαλίστατου Υπουργού καταδεικνύουν τελικά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων, απέτυχε να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ, απέτυχε να στηρίξει τα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και εργαζομένων παρά το ότι υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση αυτή είναι που απέτυχε να προστατέψει την δημόσια υγεία ανοίγοντας τον τουρισμό με «ευέλικτα» στις πιέσεις οικονομικών παραγόντων υγειονομικά πρωτόκολλα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να οργανώσει κατάλληλα τις συγκοινωνίες ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να επιβάλλει συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας όπου συνωστίζονται εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποτυγχάνει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα διαγνωστικά τεστ ώστε να γνωρίζουν οι ασυμπτωματικοί ότι έχουν COVID-19 και να προστατέψουν τους εαυτούς τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να τηρήσει στοιχειώδεις έστω κανόνες διαφάνειας στις απευθείας αναθέσεις που κάνει σωρηδόν κατασπαταλώντας τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να στηρίξει την πραγματική οικονομία και η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που εφαρμόζει αφορούν είτε δάνεια είτε μετάθεση υποχρεώσεων στο μέλλον. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει αποτύχει συστηματικά για περισσότερο από έναν χρόνο να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών σε γιατρούς και δη αναισθησιολόγους στερώντας από τους κατοίκους βασικές υπηρεσίες υγείας. Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποτυγχάνει συστηματικά να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που σε αυτές τις συνθήκες αύξησε τους έμμεσους φόρους (πχ πετρέλαιο- ΔΕΗ). Οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι αυτές που έκαναν τον ΕΦΚΑ από πλεονασματικό ελλειμματικό παρά το γεγονός ότι για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών οι κατώτατες εισφορές τους αυξήθηκαν από τα 185€ σε 220€ το μήνα.

Όσο για το επιχείρημα των διαθέσιμων χρημάτων θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, τα 37 δις ευρώ που άφησε ως παρακαταθήκη στα ταμεία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους διαθέσιμα για το ελληνικό κράτος. Η διαθεσιμότητα των πόρων μάλιστα έχει πολλαπλασιαστεί χάρη στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρηματοδότηση των κρατών ώστε να ξεπεράσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί. Κατά τη γνώμη μας δεν θέλει κιόλας διότι χρησιμοποιεί την πανδημία και τη συνεπαγόμενη κρίση ως ευκαιρία μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Δεδομένου λοιπόν ότι η κυβέρνηση είτε δεν θέλει είτε απλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, στον ελληνικό λαό, απομένει μία και μόνο λύση, να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  Για μια ακόμη φορά καθίσταται σαφές σε όλους ότι μόνο μια Προοδευτική Κυβέρνηση μπορεί να βγάλει και πάλι τη χώρα από την κρίση με την Κοινωνία Όρθια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)