to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 08.12.2021

Πολιτική

Λ. Αβραμάκης: Αδιανόητο να κρατούνται κενές ΜΕΘ για VIP ασθενείς

«Είναι τραγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπερασπίζεται την πολιτική διατήρησης VIP κενών κλινών ΜΕΘ με το επιχείρημα ότι πολλές φορές δεν είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών σε μεγάλη απόσταση», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Λ. Αβραμάκης, βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τις καταγγελίες του ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτη Παπανικολάου και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου, για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ, δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο με τόσους νεκρούς από COVID καθημερινά, κάποιοι από τους οποίους θα είχαν σωθεί εάν είχαν νοσηλευτεί έγκαιρα σε κλίνη ΜΕΘ, να μαθαίνουμε από τους γιατρούς ότι έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ τέτοιο που να διατηρεί κενές θέσεις ΜΕΘ για το ενδεχόμενο ανάγκης για VIPπρόσωπα.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ακούμε από τους γιατρούς του ΕΣΥ που δίνουν καθημερινά τη μάχη να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ότι ενώ πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν διαθέσιμες κενές ΜΕΘ που δεν αξιοποιούνται.

Είναι εγκληματικό σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και να υπάρχουν ακόμα εξοπλισμένες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν διότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό.

Είναι τραγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπερασπίζεται την πολιτική διατήρησης VIP κενών κλινών ΜΕΘ με το επιχείρημα ότι πολλές φορές δεν είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών σε μεγάλη απόσταση, τη στιγμή που μεταφέρονται στην ΑθήναVIPασθενείς από διάφορες πόλεις. Δεν μπορούν όμως να μεταφερθούν ούτε εντός της Αττικής διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ παρά το ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση να διατηρεί κενές κλίνες ΜΕΘ για το ενδεχόμενο που τις χρειαστούν επώνυμοι ασθενείς. Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων και των ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και σε ομαλές συνθήκες πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με ιατρικούς όρους και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων δεν μπορεί να υπόκειται σε κανενός είδους πολιτικές ή άλλου τύπου παρεμβάσεις. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αξιολογείται με διαφορετικά κριτήρια για τους επώνυμους σε βάρος των ανώνυμων πολιτών.»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)