to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 16.07.2014

Πολιτική

Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου: Εγκληματικό το «λουκέτο» των εργοστασίων της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες

«Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες και καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της Ορεστιάδας και των Σερρών»


Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες

Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες και καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της Ορεστιάδας και των Σερρών. Ταυτόχρονα οδηγεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στην εξάρτηση από το εξωτερικό για ένα βασικό είδος διατροφής στο οποίο η εθνική παραγωγή πριν από μια δεκαετία περίπου(2005) εξασφάλιζε την αυτάρκεια της χώρας. Αυτή η πολιτική απόφαση είναι εγκληματική και δεν καταλογίζεται μόνο στο ΔΣ της ΕΒΖ, αλλά στην μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση μέσα στην περίοδο της κρίσης επέλεξε να μη στηρίξει μία τόσο κομβική παραγωγική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα την οδήγησε στην απαξίωση και τον μαρασμό. Το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής για την «εξυγίανση» της ΕΒΖ είναι ένα σχέδιο για την καταστροφή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το τονίζουμε κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοιου είδους τετελεσμένα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Η απαξίωση της ΕΒΖ και η διάλυση της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ζάχαρης δεν εντάσσονται σε αυτές. Καθήκον μας είναι η αναδιοργάνωση της βιομηχανίας και η ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, ώστε μέσα από ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο να αποτελέσουν μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)