to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 04.09.2022

Κοινωνία

Κυβερνοεπίθεση σε Balkan Insight και Solomon - Εκτός λειτουργίας για δεύτερη μέρα

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκαν οι ιστοσελίδες των Balkan Insight και Solomon. Οι ανακοινώσεις των μέσων και οι αιχμές για στοχοποίηση ύστερα από δημοσίευση έρευνας που εκθέτει το υπουργείο Μετανάστευσης.


Εκτός λειτουργίας παραμένει για δεύτερη μέρα η ιστοσελίδα του Solomon, ενώ πριν από λίγο επανήλθε αυτή του Balkan Insight, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν το Σάββατο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι του Σαββάτου (03/09), το Balkan Insight ανέφερε: «Αγαπητοί αναγνώστες, τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες εξαιτίας μιας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης DDoS στον ιστότοπό μας. Εργαζόμαστε, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα και να επανέλθουμε online. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Από τη μεριά του το Solomon το πρωί του Σαββάτου (03.09) ανακοίνωσε «Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε μοιραστεί με εσάς, τους αναγνώστες μας, δύο έρευνες για τις οποίες είμαστε περήφανοι.

Χθες το βράδυ, η ιστοσελίδα του Solomon δέχτηκε επίθεση. Η πρόσβαση σε αυτήν αλλά και στο email μας, έχει προσωρινά απενεργοποιηθεί.

Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε μέσω Signal με τον αριθμό +30 698 5036691 ή μέσω email στο [email protected].

Θα επιστρέψουμε σύντομα. Ευχαριστούμε για την στήριξη».

Ο δημοσιογράφος του ερευνητικού μέσου Solomon και μέλος των Reporter's United, Σταύρος Μαλιχούδης, σε ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε πως η λειτουργία της ιστοσελίδας θα αποκατασταθεί σύντομα, ενώ συμπλήρωσε πως τα ευρήματα της έρευνάς τους για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Μετανάστευσης που αφορούν την επιτήρηση των προσφύγων, μπορεί κανείς να τα διαβάσει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)