to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 17.05.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κυβερνητικός πανικός: Απαγορεύει στο παρά 1' το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη!

Πανικόβλητη η κυβέρνηση και λαμβάνοντας τα μηνύματα ότι το αυριανό δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι ένα ηχηρό «όχι» στο ξεπούλημα του νερού, σπεύδει να εμποδίσει τη διεξαγωγή του, να τρομοκρατήσει τον κόσμο και εν τέλει να το βγάλει «παράνομο».


Μια μέρα πριν στηθούν οι κάλπες  ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης έστειλε σχετική εγκύκλιο στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρει «Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρα κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία», αναφέρει. Καταλήγοντας η εγκύκλιος τονίζει: «Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας...».

Φυσικά ο κ. Μιχελάκης δεν αναφέρει ότι οι «κάποιοι» που σκοπεύουν να στήσουν τις κάλπες είναι οι δήμοι, αφού το άτυπο δημοψήφισμα διοργανώνει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αποφάσεις των 11 δημοτικών συμβουλίων των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, και γίνεται με την εποπτεία της καμπάνιας "SOSτε το νερό". Αν και άτυπο, αφού η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει μία από τις λίγες θετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη» για τα τοπικά δημοψηφίσματα, μη εκδίδοντας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, θα δώσει ένα επίσημο αποτέλεσμα για το τι επιθυμεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Μέλη της «SOSτε το νερό» δήλωναν χθες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, όπως ανακοινώθηκε και καλούσαν τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν μαζικά και στην 3η κάλπη που θα στηθεί αύριο στους 11 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)