to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 05.12.2021

Πολιτική

Κυβερνητικό αλαλούμ με την αναμνηστική δόση

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαψεύδει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχετικά με την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού.


Σε συνένευξή της στην εφημερίδα «Αυγή» σημειώνει ότι η αναμνηστική δόση είναι απαραίτητη για όσους έχουν συμπληρώσει εξάμηνο από τον εμβολιασμο τους. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της αναμνηστικής δόσης στους 3 με 4 μήνες. 

Την πρόταση επισφράγισε και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία ανακοίνωσε ότι η χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες 18 και άνω θα γίνεται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα στη συνέντευξή της αναφέρει: «Είναι ακόμη πρώιμο να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα. Μέσα στις επόμενες μία ή δύο εβδομάδες πιθανώς να υπάρξει πληρέστερη εικόνα για τη δυναμική, τη μεταδοτικότητα και τη νοσηρότητα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, με την εμφάνιση άλλης μίας μετάλλαξης σήμερα, είναι ακόμη πιο απαραίτητος ο εμβολιασμός τόσο με την πρώτη δόση για εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν ακόμη όσο και με την αναμνηστική δόση για εκείνους που συμπληρώνουν εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή είχε δηλώσει: «Έχω ζητήσει και από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, καθώς δεν είμαι γιατρός, αλλά μου είναι απολύτως προφανές ότι η ανοσία φθείρει σταδιακά. Δεν τη χάνει κανείς απότομα στους 6 μήνες. Εάν μπορούμε, λοιπόν, κύριε υπουργέ και πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα, και μας το εγκρίνουν αυτό οι ειδικοί, να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)