to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 05.05.2021

Πολιτική

Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS - «Κυβερνητικός εμπαιγμός», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των ειδικών, λέει το υπουργείο Ανάπτυξης - Για εμπαιγμό των πολιτών μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - Να καταργηθούν τα SMS υποστηρίζει η Α. Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ


Το άνοιγμα των φροντιστηρίων και η εν μέρει κατάργηση των sms για το λιανικό εμπόριο φαίνεται να είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν της συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid-19. Πάντως από κυβερνητικά χείλη οι απόψεις για την κατάργηση του SMS είναι αντικρουόμενες.

Αρχικά σύσσωμο το υπουργείο Ανάπτυξης το πρωί δήλωνε ότι θα εισηγηθούν στους επιστήμονες την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για το click inside, λίγο αργότερα όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στο ζήτημα της επανέναρξης των φροντιστηρίων ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega είπε ότι αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει προτάσεις για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και Ξένων Γλωσσών», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συζήτηση, όπως είπε, θα γίνει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μπορεί να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα.

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση

«Μετά την κυνική ομολογία Γεραπετρίτη ότι η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία του SMS για να διαπαιδαγωγήσει τους πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης σήμερα ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί την κατάργηση του SMS για το λιανεμπόριο και την ίδια ώρα η κα Πελώνη παρέπεμψε την «επανεξέταση» μετά τις 15 Μαΐου.

Το μπάχαλο και ο εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται κάθε μέρα».

Α. Λινού: Να καταργηθούν τα SMS

Τα sms για τις μετακινήσεις θα πρέπει να καταργηθούν, αφού πλέον δεν έχουν νόημα εκτίμησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού συστήνοντας παράλληλα στις γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA.

Η κ. Λινού μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αλλά και τους εμβολιασμούς κατά της covid-19 στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Ωστόσο, δήλωσε πως είναι σκεπτική ως προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς όπως είπε θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο», υπογράμμισε ακόμα η κ. Λινού και αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να το κάνουν ασυζητητή.

Ωστόσο, για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, όπως είπε αν υπάρχει επιλογή να κάνουν εμβόλια με mRNA.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου η κ. Λινού τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο είπε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός».

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά και όπως είπε «στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά».

​Με πληροφορίες: Αυγή, CNN Greece

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)