to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 26.08.2017

Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: «Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία»

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στο κείμενο ανήκουστης αντιπολιτευτικής χυδαιότητας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τα «Νέα» με αφορμή την επίθεση στο παλαιό κτίριο του ΔΟΛ


«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο(πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν», απαντούν μεταξύ άλλων κυβερνητικές πηγές στη σχετική ανακοίνωση των «Νέων».

«Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία», καταλήγουν στο σχόλιό τους οι ίδιες πηγές.

************

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αστυνομία και τις πρώτες μαρτυρίες περίπου 10 άτομα, το βράδυ της Παρασκευής, με κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα με σφυριά και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονταν οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και πέταξαν στο εσωτερικό 3-4 κουτιά με κόκκινες μπογιές. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Αυτή λοιπόν η επίθεση, καταδικαστέα από κάθε άποψη, έδωσε αφορμή στα Νέα να εξαπολύσουν επίθεση στην... κυβέρνηση και να την καλούν «να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της» (!) με κείμενο που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους. Το απείρου «κάλλους» και αντιπολιτευτικής χυδαιότητας κείμενο, πρόλαβε - με αφορμή την επίθεση 10 αγνώστων - να κάνει πολλά και κυρίως να χρεώσει στην κυβέρνηση σχεδόν τα πάντα:

  • Να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας («(...) η εξουσία δεν κατασκευάζει εχθρούς. Αντίθετα με τα πάσης φύσεως καθεστώτα, δεν εχθρεύεται ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, διανοουμένους, δεν στήνει στο απόσπασμα των φιλικών της Μέσων την αντίθετη άποψη (...)».

  • Να βάλει στο ίδιο τσουβάλι όλους όσοι νομίζει ότι «στοχοποιούνται» από την κυβέρνηση: «τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών (...)  οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι "μενουμευρώπηδες", στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εκδιώχθηκαν λοιδορούμενα, γραφίδες του Τύπου».

  • Να μην παραλείψει μια αναφορά στα γεγονότα της βδομάδας με την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία: «Ακόμη και η διαφωνία σε ένα ιστορικό ζήτημα είναι αρκετή για να οδηγηθεί κάποιος στην πυρά ως ακροδεξιός, φιλοναζί, νοσταλγός της χούντας»

  • Να επιδείξει ευαισθησία και να «υπερασπιστεί» τη σάτιρα: «(...) θύματα έπεσαν ακόμη και εκείνοι που διακονούν τη σάτιρα με τα υπέροχα και ευφυή σκίτσα τους».

  • Να επαναλάβει την «καθεστωτολογία»: «(..)αυτή είναι μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει θέση σε μία δημοκρατία. Δεν έχει θέση όχι μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά και σε έναν τόπο που στην πρόσφατη Ιστορία του πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και ελευθερίας σε διάφορα καθεστώτα».

  • Και, τέλος, να πετάξει και την αβανταδόρικη ατάκα, με λίγο πιο «λαϊκές» και του δρόμου εκφράσεις: «(...)Εχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της. Για να μην έχουν άλλες αυταπάτες εξηγούμαστε: είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Δεν μας φοβίζουν δεν μας φιμώνουν».

Προφανώς, ΝΕΑ και ΒΗΜΑ δεν αρκούνται στα καθημερινά αντικυβερνητικά πρωτοσέλιδα. Ο αντικυβερνητικός τους οίστρος ίσως να τους παρασύρει στο μέλλον και σε άλλα ατοπήματα, καθότι Σεπτέμβρης πλησιάζει και δεν θέλουμε καν να φανταστούμε τι θα γράφουν αν ξεσπάσει καμιά καταιγίδα κοντά στα γραφεία...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)