to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 27.11.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε μύθους και «κατασκοπικές νουβέλες»


Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συνταγματική εκτροπή και χαρακτήρισε μύθους και «κατασκοπικές νουβέλες» τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας ο Μητσοτάκης ‒ Εμφανές ποιος επιδιώκει να σωθεί πολιτικά και ποινικά» σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ προτρέπει τον πρωθυπουργό «να ενθαρρύνει τους τυπουργούς του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου» να κάνουν μήνυση στον Αίσωπο-Κώστα Βαξεβάνη. Ακόμη καλύτερα, «ενδιαφέρον θα είχε να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή». Ή τους δημοσιογράφους της Καθημερινής αντίστοιχα.

«Σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προειδοποιεί τον πρωθυπουργό ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κρίση του ελληνικού λαού και θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που σήμερα «μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι "σάλτο μορτάλε"».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει διά του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις.

Θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον «Αίσωπο», αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν είχε τα κότσια να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή.

Ή τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Καθημερινή που σήμερα αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι οι εισαγγελικές αρχές «έχουν σχηματίσει βεβαιότητα για την αποκάλυψη και στοιχειοθέτηση των παράνομων παρακολουθήσεων».

Και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει παραμυθάδες και τους βουλευτές του, αντί έντρομος να σπεύδει να τους αντικαταστήσει από την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού.

Ότι και να κάνει, όμως, ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού.

Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι «σάλτο μορτάλε».​

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Υπενθυμίζουμε ότι με μια πρωτοφανή πρόκληση αποφάσισε η κυβέρνηση να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε σήμερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών η εφημερίδα Documento, κατηγορώντας τον... ΣΥΡΙΖΑ για «συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων» και έκανε λόγο για «συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα».

Στη συνέχεια τονίζει: «Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Και ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Η κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)