to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 24.05.2022

Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Παραδέχονται ότι έστειλαν εν κρυπτώ όπλα στην Ουκρανία

Μετά από μία μέρα σιωπής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι έστειλαν ξανά όπλα στην Ουκρανία- Πώς τους «κάρφωσε» ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας


Βαρύτατα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς μετά τον σάλο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έστειλε ξανά όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα εν κρυπτώ. Μία ολόκληρη μέρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, και αρκετές ώρες μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβη σε δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε γραπτή του δήλωση επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας απέστειλε «αμυντικό υλικό», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι όπλα ακριβώς είναι και κυρίως γιατί η αποστολή έγινε χωρίς να ενημερωθούν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο» αρκέστηκε να δηλώσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ανάρτηση του Παναγιωτόπουλου στο facebook

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε σήμερα μετά από δήλωση και επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι «η Ελλάδα βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα».

Δεύτερον, ο υπουργός Άμυνας ψευδόταν όταν έλεγε στις 13 Απριλίου πως «δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής».

Πέμπτον, η επιμονή του υπουργείου Άμυνας να «διευκρινίζει» ότι «το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της», αντί να μας καθησυχάζει μεγαλώνει την εύλογη ανησυχία για την υπευθυνότητα των αρμοδίων. Ποια ακριβώς αποθέματα ποιου αμυντικού υλικού είναι τόσο πλεονασματικά ώστε να τα διαθέτουμε στην Ουκρανία; Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο υπουργός Άμυνας ότι τα αποθέματα είναι δυσαναπλήρωτα και υπολογίζονται σε «ημέρες αγώνα» στις κρίσιμες στιγμές, όταν μάλιστα η απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι ορατή και έχει όνομα; Και μήπως για αυτό το λόγο δεν έχει ανάγκη αποθεμάτων η Ουκρανία στην οποία τα αποστέλλουμε;

Με δυο λόγια, η απάντηση του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου εκθέτει την κυβέρνηση πολύ περισσότερο από όσο ήταν ήδη εκτεθειμένη και υπόλογη για τις εν κρυπτώ επιλογές της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)