to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και «δωρεάν» δεν πάνε μαζί

Τα αποτελέσματα των δεσμεύσεων τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Τάκη Θεοδωρικάκου τα είδαμε χθες και μόνο δικαιωμένο δεν μπορεί να αισθάνεται το επιτελικό τους κράτος που γελοιοποιήθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της χώρας


Ας μην είμαστε άδικοι. Η μόνη που δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το χθεσινό τραγελαφικό φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία είναι η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη στις απόψεις της και είχε εξαρχής πει πως «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από μας... και επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς». Δεν ήταν η κ. Κεραμέως που ανέλαβε την υποχρέωση να μοιραστούν χθες δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οπότε μην της φορτώνουμε ευθύνες που δεν της αναλογούν.

Την ευθύνη την ανέλαβαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών που εμφανίστηκε έτοιμος να υλοποιήσει την "παρέμβαση" Μητσοτάκη για δωρεάν διανομή μασκών. Δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα επιστρέψουν στις τάξεις με το πρώτο κουδούνι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στις 21 Αυγούστου, και, δέκα ημέρες μετά, ο υπουργός Εσωτερικών ήταν αυτός που δημοσίως δεσμεύθηκε για την «έγκαιρη κεντρική επιχορήγηση για την προμήθεια μέσω της ΚΕΔΕ μασκών δωρεάν για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές-τριες όλων των σχολείων, ακολουθώντας τις προδιαγραφές και συμβουλές των ειδικών για τα ζητήματα ασφάλειας».

Τα αποτελέσματα των δεσμεύσεων τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Τάκη Θεοδωρικάκου τα είδαμε χθες και μόνο δικαιωμένο δεν μπορεί να αισθάνεται το επιτελικό τους κράτος που γελοιοποιήθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της χώρας. Εκεί που δεν υπήρχαν μάσκες για τους μαθητές. Εκεί που οι δήμαρχοι με δική τους μέριμνα φρόντισαν να καλύψουν τις ανάγκες σε μάσκες την Παρασκευή το βράδυ. Και φυσικά εκεί που οι μάσκες που μοιράστηκαν σε μαθητές του δημοτικού ήταν τεραστίων διαστάσεων, με κωμικοτραγικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Για το χάλι αυτό μας είχαν προδιαθέσει τα παρατράγουδα της περασμένης εβδομάδας, με διάφορες εταιρείες να εκπίπτουν του διαγωνισμού της ΚΕΔΕ και με δημάρχους να στέλνουν πίσω τις μάσκες που παραλάμβαναν ως ακατάλληλες. Χθες απλώς επιβεβαιώθηκε η ανικανότητα του επιτελικού κράτους για το απλό και το αυτονόητο. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν φταίει σε τίποτα η υπουργός Παιδείας που από την αρχή έλεγε πως οι μάσκες των μαθητών είναι ευθύνη των γονιών τους, γνωρίζοντας μάλλον πως αυτή η κυβέρνηση και «δωρεάν» δεν πάνε μαζί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)