to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 23.06.2020

Πολιτική

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζητούν από τις τράπεζες να μη μπουν εμπόδιο στην απόδοση των χρωστούμενων στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι «οι 850 εργαζόμενοι δικαιούνται αυτά τα λεφτά, θα τα κερδίσουν αυτά τα λεφτά. Μην τους καθυστερείτε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» - «Παντελώς απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά των τραπεζών η κατάθεση αίτησης αναστολής», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης


Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς υπογράμμισε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, πως «το δίκαιο που πρέπει να εφαρμοστεί είναι το δίκαιο που υπήρχε όταν γεννήθηκε η αξίωση και το αίτημα των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας». Ο Ν. Παππάς καλώντας τις τράπεζες να ικανοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων, επισήμανε: «Είναι 850 εργαζόμενοι οι οποίοι δικαιούνται αυτά τα λεφτά, οι οποίοι-το γνωρίζετε κι εσείς- θα τα κερδίσουν αυτά τα λεφτά. Μην τους καθυστερείτε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος».

Πνεύμα κατανόηση ζήτησε από τις Τράπεζες ο Άδωνις Γεωργιάδης

Να επιδείξουν ευρύτερο πνεύμα κατανόησης, κάλεσε τις εμπλεκόμενες τράπεζες, αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα ήθελα να μεταφέρω ένα αίτημα και του υπουργείου και της κυβέρνησης προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και προς τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Δεν θα το έλεγα ρουσφέτι. Θα το έλεγα ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Έχει απασχολήσει τη δημόσια κοινή γνώμη η αίτηση αναστολής που κατέθεσαν κάποιες τράπεζες [σ.σ.: Alpha Bank και Πειραιώς] για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας. Θεωρούμε παντελώς απαράδεκτη αυτή την κίνηση», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι. «Ορισμένοι από αυτούς έχουν βρει καλή δουλειά και συνεχίζουν σε καλύτερη μοίρα. Πολλοί από αυτούς όμως έχουν πραγματικά ανάγκη από αυτά τα χρήματα. Δεν νομίζω ότι θα κατέρρεε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αν στην προκειμένη περίπτωση και με το δεδομένο ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν το 2015 και πριν την αλλαγή του νόμου, και άρα οι εργαζόμενοι όταν ξεκίνησαν τη διαδικασία, προηγούνταν στην εκτέλεση-εάν έδειχναν οι τράπεζες ένα ευρύτερο πνεύμα κατανόησης. Καταγράψτε το ως αίτημα της κυβέρνησης και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε κόμμα σε αυτή τη Βουλή που να διαφωνεί με αυτό το αίτημα».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)