to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβέρνηση Γεραπετρίτη

Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται το εγχείρημα του επιτελικού κράτους Γεραπετρίτη; Ειδικά όταν αλλάζουν οι πολιτικές συνθήκες και εκκρεμούν υποθέσεις στο ΣτΕ.


Μπορεί η ακρίβεια να τρώει τον παρά και αυτό να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μητσοτάκη, όμως και το επιτελικό κράτος πνέει τα λοίσθια. Το δημιούργημα Γεραπετρίτη για να κυβερνά ο ίδιος και να μην τον ελέγχει κανένας δημόσιος φορέας μπάζει και λιγοστεύουν οι πρόθυμοι να το υπηρετήσουν. Και αυτό παρά το ότι το πρώτο που έκαναν οι «άριστοι» ήταν να αυξήσουν τον αριθμό των μετακλητών, να αυξήσουν τις απολαβές τους και να μειώσουν τα απαιτούμενα προσόντα (αρκεί απολυτήριο Λυκείου).


Η περίπτωση Μπίνη είναι χαρακτηριστική. Διορίστηκε τον Ιούλιο του 2021 και τον Μάρτιο την έκανε! Καλά διαβάσατε: η παραίτηση του Άγγελου Μπίνη ισχύει από τις 31 Μαρτίου (απλώς αποχώρησε τώρα, όπως αποκλειστικά αποκάλυψε η ΑΥΓΗ). Για να είμαστε ακριβείς: στις 31 Μαρτίου απέστειλε την επιστολή παραίτησης. Αυτό σημαίνει ότι με το που του ανανέωσαν τη θητεία εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων για τη φωτογραφική μοριοδότηση που του έκαναν ετοιμάστηκε να φύγει και συμμετείχε σε ανοιχτό διαγωνισμό στη FRONTEX. Λογικό. Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται το εγχείρημα του επιτελικού κράτους Γεραπετρίτη; Ειδικά όταν αλλάζουν οι πολιτικές συνθήκες και εκκρεμεί η υπόθεση στο ΣτΕ. Επίσης κανείς πια δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Η τελευταία «μεταγραφή αεροδρομίου» στο επιτελικό κράτος του Μαξίμου είναι ο Νίκος Τσάφος, που διορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα ενεργειακά. Όμως τα χρήματα ήταν λίγα και υπήρχε πολλή γκρίνια και μουρμούρα. Έτσι φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα των οικονομικών απολαβών με την αναγνώριση των πτυχίων και να λαμβάνει τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα.

Βεβαίως οι προσπάθειες συναλλαγής πάνω στην οποία βασίστηκε το επιτελικό κράτος συνεχίζονται. Τα επόμενα πεδία είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος του Πολίτη. Όπως έχει γραφεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει για την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων την Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία συνυπηρέτησε στο ίδιο υπουργείο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου (εκείνος υπουργός, εκείνη υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αρχικά ήταν θετικός, όμως τώρα δεν ανάβει το πράσινο φως (πάντως ο ίδιος σε συνομιλητές του λέει ότι ποτέ δεν συμφώνησε). Λέγεται ότι η καθυστέρηση στην τοποθέτηση Χριστοφιλοπούλου στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθυστερεί για να κλείσει πακέτο με τον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς αμφότερες οι Αρχές χρειάζονται αυξημένη πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)