to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβέρνηση ατζέντηδων

Έχεις έναν πρωθυπουργό που καμαρώνει μπροστά στα νέα αεροσκάφη μιας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, λες και τα αγόρασε το Ελληνικό Δημόσιο και θα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του λαού.


Έχεις το πάλαι ποτέ απαξιωμένο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να γίνεται σπόνσορας και χορηγός εκδηλώσεων ιδιωτικού κολεγίου, λες και πρόκειται για το ΑΠΘ.

Έχεις τον υπουργό Ανάπτυξης να τρέχει από εγκαίνια σε εγκαίνια ιδιωτικών ΙΕΚ και να φωτογραφίζεται όλο περηφάνια, λες και έφερε στη χώρα τις πολυπόθητες επενδύσεις που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας.

Έχεις τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διαφημίζει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα προϊόντα ιδιώτη παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ανταγωνιστή μάλιστα της ΔΕΗ, την οποία την ίδια εποχή ο κ. Χατζηδάκης φρόντιζε να απαξιώνει συστηματικά.

Έχεις ένα υπουργείο Εργασίας να νομιμοποιεί ανερυθρίαστα τον δανεισμό εργαζομένων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες με βεβαρημένο παρελθόν αντί να παίρνει μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Έχεις και τι δεν έχεις με αυτή την κυβέρνηση των αρίστων.

Μόνο που πρόκειται για μια κυβέρνηση που είτε προωθεί ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος του Δημοσίου είτε καταφεύγει σε πρακτικές που ο λαός μας έχει βαφτίσει ως κηδείες με ξένα κόλλυβα. Και σε αυτές τις πρακτικές όντως παίρνουν άριστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Γιατί αυτό κάνουν. Είτε κηδεύουν το δημόσιο συμφέρον των πολιτών και των φορολογουμένων για χάρη κάποιων επιχειρηματιών είτε παρουσιάζουν ως «επιτυχίες» τις δραστηριότητες ιδιωτικών εταιρειών αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα δικό τους που να αποδεικνύει ότι έχουν κάνει το παραμικρό για την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη που τάχα θα έφερναν στη χώρα.

Είναι, βλέπεις, που ακόμα περιμένουμε να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και αφού η επένδυση, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού, δεν ξεκινά, τι να σου κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Για να μην μένει λοιπόν με σταυρωμένα χέρια ο υπουργός μας, όταν δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των «λάθρο» είτε εγκαινιάζει ιδιωτικά ΙΕΚ και φροντιστήρια είτε διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό Τύπο πως συνεργάζεται με τον «γνωστό ηθοποιό - παρουσιαστή Κώστα Σόμμερ... που δρα πατριωτικά... και προτείνει πολλά δυνατά επιχειρηματικά projects που θα τονώσουν την ελληνική οικονομία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)