to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβερνάνε ή μας έχουν φέρει το χάος και το μεσαίωνα;

Μας υποτιμούν και παίζουν ανεύθυνα με την υγεία των πολιτών.



Όσο περνάει ο καιρός όλο και συχνότερα αναρωτιέμαι σε τι χώρα ζω και αν αυτά που βλέπω και ακούω είναι αληθινά ή εικονική πραγματικότητα. Το πιο τρανταχτό-γιατί δεν είναι το μόνο –που συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι το πολύ σοβαρό θέμα του κορωνοϊού, η αντίδραση της κυβέρνησης και η ενημέρωση που γίνεται στον κόσμο.
Όπως σε όλα τα θέματα η τηλεόραση, πρωτοστατούντος της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση ΕΡΤ, αφού έκαναν τα πάντα για να μας πείσουν ότι η διαχείριση και αυτού του θέματος από την κυβέρνηση είναι άψογη, έχουν επιδοθεί σε ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις σε εκκλησίες για να μας πουν ως ειδικοί ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από την συνάθροιση στις εκκλησίες, παρουσιάζουν παπάδες αλλά και γιατρούς να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Γιατρούς που βάζουν σε δεύτερο πλάνο την επιστημονική αλήθεια υποκύπτοντας στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παπάδες που προκειμένου να πηγαίνουν οι πιστοί στην Εκκλησία αναπτύσσουν θεωρίες λίγο –πολύ εξαΰλωσης του ιού μέσα στους ναούς. Ατρόμητους πιστούς αλλά και πολιτικούς, που από την μια αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και από την άλλη κοινωνούν και δεν φοβούνται γιατί τάχα έχουν βαθιά πίστη.

Μας υποτιμούν και παίζουν ανεύθυνα με την υγεία των πολιτών.

Πολύ ενισχυτικό και τρομερά «υπεύθυνο» για την δημόσια υγεία, το ρεπορτάζ της Δημόσιας τηλεόρασης όπου η δημοσιογράφος μέσα σε εκκλησία, μας έδειχνε ένα οινόπνευμα και μια εικόνα λέγοντας ότι κάθε τρείς πιστούς η νεωκόρος απολυμαίνει με το οινόπνευμα. Δηλαδή μην φοβάστε τίποτα. Σε λίγο να μην εκπλαγούμε αν ανακοινώσουν ως έκτακτο μέτρο την πρόσληψη νεωκόρων λόγω των έκτακτων συνθηκών. Επειδή όμως μας νοιάζονται τόσο πολύ θα μας μεταδίδουν ακόμη και τους χαιρετισμούς live.

Ανακοινώθηκαν εξάλλου τα προληπτικά μέτρα στην χώρα μας για τον κορωνοϊό, τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αναστολή εκδρομών, συνεδρίων, ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς κοινό, κλείσιμο κάποιων σχολείων, αλλά οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά.

Αποδεικνύεται λοιπόν μάλλον «υπερβολικός» ο πάπας Φραγκίσκος που εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του μέσω Ίντερνετ, μέσα από το Βατικανό και μάλλον άθεοι ή άσχετοι όσοι επιστήμονες λένε τεκμηριωμένα ότι και η Θεία Κοινωνία είναι επικίνδυνη όπως κάθε άλλη επαφή μολυσμένων ατόμων από τον ιό με υγιή άτομα του πληθυσμού. Σε ανακοίνωση προέβη η Ιερά Σύνοδος, όπου διακριτικά αναφέρει στους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφεύγουν τον εκκλησιασμό και ανάμεσα στα άλλα όμως, διευκρινίζει ότι «Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό…».
Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση αποφασίζει αν και πως θα διαφυλάξει την υγεία των πολιτών, έχει ολοκληρωτικά την ευθύνη και είναι υποχρεωμένη να πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Το θέμα όμως γίνεται υπερβολικά επικίνδυνο, από την κυβέρνηση και τους πάσης φύσεως υποστηρικτές, σκοταδιστές, που μας πάνε όχι απλά χρόνια πίσω μας πάνε σε άλλη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επαναφέρει λίγο-πολύ ,το «πίστευε και μη ερεύνα». Είναι μια κυβέρνηση γεμάτη εμμονικούς ακροδεξιούς που ονειρεύονται το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται ανεπαρκέστατη τόσο για την ασφάλεια μας, όσο και για την υγεία μας.

Όλα αυτά όταν συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στα 73, η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα η κυβέρνηση χαμένη στον ωκεανό φανατίζει τον κόσμο για να διασωθεί και να κρύψει την ανεπάρκεια της παντού. Αποτέλεσμα αυτής της ανύπαρκτης και πλήρως παραδομένης κυβέρνησης είναι να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε λίγο στον δρόμο, από τα τάγματα των ακροδεξιών που οργώνουν την χώρα, την εγκληματικότητα να οργιάζει, Το όριο συνταξιοδότησης καθορίστηκε στα 68 έτη και η περιβόητη ανάπτυξη που θα κάλπαζε από το 2,2% " μειώθηκε κάτω από 1,5%...

Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας θα υποστεί τέτοιο πισωγύρισμα και τέτοια υπανάπτυξη από την διακυβέρνηση της ΝΔ που θα είναι χειρότερο και από την πολυετή κρίση. Είναι επίσης βέβαιο ότι αυτοί οι ακραίοι εντός κυβέρνησης, που έσπερναν το μίσος και το ρατσισμό για τους πρόσφυγες-μετανάστες λέγοντας ότι θα μας αλλοιώσουν, ονειρεύονται τις πιο μαύρες μέρες που πέρασε η χώρα και σίγουρα αυτοί αλλοιώνουν τον πολιτισμό, την ιστορία μας και δεν έχουν καμία έννοια για την θρησκεία και την πίστη. Καπηλεύονται και χρησιμοποιούν τα πάντα για να υποκριθούν ως συνήθως τους καλούς πατριώτες και χριστιανούς.

Μας προσβάλουν πάρα πολύ ως κοινωνία εν έτει 2020.

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)