to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 12.07.2017

Κοινωνία

Κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ στην Εθνική από το ΣΕΠΕ για υποδηλωμένη εργασία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ σε παράρτημα της Εθνικής Τραπεζας, εντοπίστηκαν 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 252.000 ευρώ.


Στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας. Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και στην στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Yπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, το ΣΕΠΕ επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα έπειτα από προσφυγή 15 εργαζομένων, προερχόμενων από την ETHNODATA, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας είχαν εντοπιστεί πρόσφατα σε ελέγχους και στην Τράπεζα Πειραιώς και επιβλήθηκε πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 1.635.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως όλα, πλέον, τα έσοδα από τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ, πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ΣΕΠΕ, προσθέτει το υπουργείο, θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους/τις εργαζόμενους/νες να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στην γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)