to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 12.08.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Η Ν.Δ. «διαφημίζει» την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων ως χαρτί διαπραγμάτευσης (βίντεο)

«Ο πρωθυπουργός θα πάει να διαπραγματευτεί με όπλο του, την επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης


«Ξέρουμε ότι θα το έκανε η Ν.Δ. αλλά να το διαφημίζει κιόλας είναι υπερβολικό» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στο πάνελ της ΕΡΤ. Σημειώνοντας ότι το να υποστηρίζει ότι «μετά την έξοδο από την κρίση ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνεις για την ανάπτυξη είναι εις βάρος της μισθωτής εργασίας προετοιμάζει την κοινωνία για το τι θα ακολουθήσει».

Υπενθύμισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό η Ν.Δ. έλεγε ότι θα έχουμε μείωση θέσεων εργασίας, αντίθετα όμως υπήρξε έκρηξη στις προσλήψεις διότι υπήρξε κυκλοφορία του χρήματος και κινήθηκε η αγορά.

Αναφορικά με την διαδικασία που ήρθε η αντεργατική νομοθεσία στην Βουλή ο κ. Κυρίτσης υπογράμμισε ότι ενώ δύο μέρες πριν είχαν νομοθετήσει ακριβώς τα αντίθετα. Όταν ο ΣΕΒ μια ώρα πιο πριν εξέφρασε μέσω σάιτ αυτές τις απαιτήσεις έσπευσε ο κ. Βρούτσης να τις φέρει στην Βουλή «γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Όμως όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η αιτιολογημένη απόλυση ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών στην Γερμανία και τη Γαλλία όπου έχει αποδώσει υπέρ των εργαζομένων.

Τέλος αντέτεινε στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι «οι εργοδότες κάνουν προσλήψεις όταν έχουν δουλειά, τα υπόλοιπα που λέει η Ν.Δ. έχουν χαρακτήρα μεταφυσικό ή απορρέουν από μια αντίληψη στυγνής εκμετάλλευσης».

Αναφορικά με το κομματικό κράτος ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όλους όσους είχε τοποθετήσει η Ν.Δ. όπως τον κ. Κυριτσάκη.

Τέλος για τους ελεγκτικούς οργανισμούς που έχει καταδικάσει σε συρρίκνωση η Ν.Δ. ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι «όταν η Ν.Δ. μειώνει το στάτους ή συρρικνώνει το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ είναι ένα μήνυμα προς την αγορά. Είναι αυτά που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης σε διάφορους προεκλογικά και τα υλοποιεί.»

Kατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)