to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυριολεκτικά επικίνδυνοι

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα πεδία. Στην πολιτική, στη διαχείριση κρίσεων και καθημερινότητας, στην επικοινωνία και στη σκηνοθεσία


φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το βίντεο ντοκουμέντο της ΑΥΓΗΣ που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και των δελτίων ειδήσεων τεκμηριώνει άνευ αμφισβήτησης ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. όταν έχουν εντολή να διαλύσουν με βία μια μαζική ειρηνική συγκέντρωση, το κάνουν χωρίς να χρειαστούν «γνωστοί άγνωστοι», «κουκουλοφόροι» και άλλα… δαιμόνια. Αποκαλύπτει δηλαδή αυτό που έχουν βιώσει κατ’ επανάληψη διαδηλωτές ανά τα χρόνια. Ένα άλλο βίντεο, ωστόσο, προκαλεί πραγματικό σοκ. Ο γερανός της αστυνομίας, που με πατημένο το γκάζι ορμάει κατά πολιτών, εκσφενδονίζοντας μάλιστα ορισμένους εξ αυτών, όπως φαίνεται καθαρά, είναι εικόνα από το μαύρο παρελθόν των τρίκυκλων του παρακράτους της Δεξιάς και από το δυστοπικό σήμερα της ακραίας Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα πεδία. Στην πολιτική, στη διαχείριση κρίσεων και καθημερινότητας, στην επικοινωνία και στη σκηνοθεσία. Η επιχείρηση συγκάλυψης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στην αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών ναυαγεί καθημερινά. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε έναν άβουλο και θλιβερό παρατηρητή, αδύναμο και ανίκανο να διαχειριστεί πλέον το παραμικρό. Σε συνδυασμό με τη μαζικότητα και τη δυναμική των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες, ο φόβος και πανικός καθιστούν την εξουσία του συστήματος Μητσοτάκη επικίνδυνη. Όχι μόνο με την πολιτική έννοια. Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή των πολιτών. Δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, αλλά, αντίθετα, λειτουργούν ως παράγοντες ανασφάλειας και απειλής. Είτε είσαι επιβάτης τρένου στα Τέμπη είτε διαδηλωτής στην Αθήνα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)