to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 19.11.2014

Κοινωνία

Κυριακή 23/11 στην Αργυρούπολη: Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Πολυμήχανο

Στο τέλος της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Doumanians από το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο της κατάληψης του Πάρκου Ασυρμάτου.


Μονοήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Πολυμήχανο (εδώ το event στο facebook).

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία κατοίκων και συλλογικοτήτων της Αργυρούπολης, διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοέμβρη στο χώρο του συνεταιριστικού art-café «Το Πολυμήχανο» (Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη), αντιφασιστικό μονοήμερο με σειρά δρώμενων και συζήτηση γύρω από την άνοδο του φασισμού και τη διάδοση των φασιστικών πρακτικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων στα σχολεία και στις γειτονιές μας.
Στο φόντο της κρίσης και των επακόλουθών της ειδικά στους νέους - ανεργία, οικονομική εξαθλίωση, αβεβαιότητα, απαξίωση των εκπαιδευτικών θεσμών, ενίσχυση της κρατικής καταστολής κ.α.– η συσσώρευση ενός πλεονάσματος οργής που αδυνατεί να βρει διέξοδο σε κανάλια δημιουργίας και  αντίστασης, οδηγεί πολύ συχνά τους νέους στην υιοθέτηση αντιδραστικών και βίαιων συμπεριφορών.
Η ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης των πρακτικών αντίστασης αντανακλάται σ’ ένα διαρκές αίτημα για μεγαλύτερη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των νέων ανθρώπων στους κοινωνικούς τους χώρους, με στόχο την ανάδειξη των κοινών μετώπων αγώνα ενάντια στη φασιστικοποίηση της καθημερινής τους ζωής εντός κι εκτός σχολείου.
Σε συνέχεια των δεκάδων πρωτοβουλιών αντίστασης στο φασισμό, από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σας καλούμε να συζητήσουμε, να δούμε μια διαφορετική θεατρική παράσταση, να παίξουμε παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και να σχεδιάσουμε από κοινού τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να υψώσουμε ένα τοίχο ενάντια στο φόβο της ναζιστικής απειλής. Έναν τοίχο που θα αφήνει το φασισμό πίσω στο παρελθόν, εκεί που ανήκει.

Πρόγραμμα Μονοημέρου

17:00
Θέατρο Σκιών
18:00
Συζήτηση: «Ιστορικές καταβολές του φασισμού και διείσδυδη των φασιστικών πρακτικών στα σχολεία: Ανάδειξη των τρόπων αντιμετώπισης της φασιστικής βίας στο σχολείο και τις γειτονιές»
Ομιλητές:
Μιχάλης Λυμπεράτος (ιστορικός, εντεταλμένος διδασκαλίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου)
Εύη Παπαθανασίου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας)
Θοδωρής Λάδης (μέλος αντιφασιστικού συντονισμού Πειραιά - Αθήνας)
21:00
Θεατρική Παράσταση: Ειρήνη του Αριστοφάνη
από την θεατρική ομάδα IDIOTI
22:00
Θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Doumanians από το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο της κατάληψης του Πάρκου Ασυρμάτου.

 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)