to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 13.11.2012

Κοινωνία

Κυριακή 18 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» οργανώνει, για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.


ΑΘΗΝΑ

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ο σύλλογος «SOS   Τροχαία Εγκλήματα» οργανώνει, για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Φέτος συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Light of Hope», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων (FEVR), που προσπαθεί να φωτίσει το ζήτημα μπροστά στα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ας είμαστε όλοι εκεί. Μαζί!


Με μια φωτογραφία αυτών πού χάσαμε. Με ένα λουλούδι. Με ένα κερί.


Η ημέρα αυτή είναι δική τους. Σε μια πολιτεια και μια κοινωνία που προτιμά να κρύβει  κάτω απ  το χαλί το πρόβλημα σαράντα χιλιάδων θανατων από το 1990 μέχρι σήμερα από τροχαία εγκλήματα  η παρουσία μας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης είναι το στοιχειώδες που έχουμε να κάνουμε.


Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 4μμ και θα κρατήσει αρκετές ώρες. Για τρίτη συνεχή χρονιά θα είναι μαζί μας και οι Ποδηλάτες που οργανώνουν Ποδηλατοπορεία «Μνήμης και Διεκδίκησης» που θα ξεκινήσει στις 3.30 από το πεδίο του Άρεως και θα καταλήξει στο Σύνταγμα. Μαζί μας θα είναι επίσης και άλλες κινήσεις ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου όπως η ΠΕΖΗ, οι Μαμάδες  στο Δρόμο και οργανώσεις που υποστηρίζουν μια διαφορετική αντίληψη και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην οδική κυκλοφορία όπως ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ, οι Φίλοι της Φύσης και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.


sostegr.wordpress.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)