to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 22.09.2019

Πολιτική

Αλληλοφάγωμα: Οικογένεια Μπακογιάννη καρφώνει Ταχιάο, Ταχιάος καρφώνει οικογένεια...

Κι ενώ η οικογένεια Μπακογιάννη επιχείρησε σήμερα να δώσει τέλος στη συζήτηση για τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Π. Μπακογιάννης» επειδή «δεν θέλουμε το όνομά του να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση», ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Ν. Ταχιάος, έριξε λάδι στη φωτιά αποκαλύπτοντας ότι η οικογένεια όχι μόνο γνώριζε εκ των προτέρων, αλλά είχε και την πατρότητα της πρότασης της Αττικό Μετρό...


Η απόφαση της Αττικό Μετρό, που ανακοινώθηκε προχθές, να προβεί σε μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του Μετρό σε «Π. Μπακογιάννης», «για να αποτίσει φόρο τιμής, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία του», προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις, με αιχμή τόσο το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής όσο και ότι ο εκλιπών ήταν πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.

Σήμερα, Κυριακή 22/9. λοιπόν, η οικογένεια Μπακογιάννη επιχείρησε να δώσει τέλος στη σχετική συζήτηση, «ευχαριστώντας την Αττικό Μετρό» (δηλαδή τη σημερινή διοίκησή της και τον σημερινό πρόεδρό της Ν. Ταχιάο) για την «τιμητική πρόταση». Οπότε, τέλος συζήτησης;

Οχι ακριβώς, γιατί στη ανακοίνωση της οικογένειας υπήρξε μια «λεπτομέρεια» που μάλλον ...διαόλισε τον Ν. Ταχιάο, που ήταν - θυμίζουμε - υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώτος επιλαχών βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η λεπτομέρεια, ήταν ότι η οικογένεια, «ευχαριστώντας για την πρόταση», έλεγε εμμέσως ότι δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στην ιδέα της μετονομασίας. Αμ δε...

«Διαρκής συνεννόηση με την οικογένεια Μπακογιάννη»

Ο Ν. Ταχιάος έσπευσε λίγη ώρα μετά να βάλει τα πράγματα σε διαφορετική βάση, «αδειάζοντας» και εκθέτοντας την οικογένεια Μπακογιάννη που λίγο πριν έλεγε πως «δεν ήξερε τίποτα»: «Δεν μου ήρθε θεία επιφοίτηση» να ζητήσω την αλλαγή της ονομασίας, «το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής» και - τέλος, για όσους δεν κατάλαβαν, με την «οικογένεια υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης».

Και κάπως έτσι, ένας δήμαρχος Αθηναίων, μια βουλευτής και πρώην υπουργός, ένα προβεβλημένο στέλεχος του ίδιου κόμματος βρέθηκαν  σε κυριακάτικο αλληλοφάγωμα...

Δημ. Παπαδημούλης: Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια!

«Ο διορισμένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Νικ.Ταχιάος, «καρφώνει» την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη, για "πλήρη συνεννόηση" για την μετονομασία του Σταθμού "Ευαγγελισμός", σε "Παύλος Μπακογιάννης". Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια!», το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε "Παύλος Μπακογιάννης", την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε  το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.
Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.
Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.
Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη»

Η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου

Σημειώνουμε τις δύο πρώτες παραγράφους, τα υπόλοιπα στη σελίδα του νυν προέδρου της Αττικό Μετρό:

«Έχω αποφύγει να σχολιάσω το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας, πριν να έχω εικόνα της κατάληξής του. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, οφείλω να το κάνω:

1. Δεν μου ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση και με το «καλημέρα» ένας Θεσσαλονικιός πρόεδρος της Αττικό Μετρό αποφάσισε να βαφτίσει ξανά τους σταθμούς της Αθήνας. Το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής και άγγιζαν οι συνέπειες της απόφασης. Άλλωστε, για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης.

2. Ξέρω καλά τις περιπλοκές μιας μετονομασίας, αφού έχω 20 χρόνια προϊστορίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορούσα να γνωρίζω και τις πολιτικές και τις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος. Δεν συμφώνησα να εισηγηθώ κάτι που δεν μπορούσα να υποστηρίξω σε πολλαπλά επίπεδα. Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι δεν θα το έκανα ποτέ. (...)»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)