to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 26.07.2016

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Πώς έχετε το θράσος να ταυτίζετε τη δημοκρατία με την Αριστερά; (!)

«Φοβάστε κάτι; Δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να μάθουμε τι ακριβώς έγινε; Ελάτε με τα στοιχεία σας να τα συζητήσουμε. Όσο μένουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα δίνονται συνεντεύξεις, θα γράφονται βιβλία και ανακοινώσεις όπως του κ. Βαρουφάκη για το κόμμα, με το οποία λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη σε ρόλο απολογούμενου. Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την oλομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες», είπε στις πρώτες φράσεις της ομιλίας του στη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Παράλληλα, σχολίασε και την απουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη σημερινή συζήτηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει αυτή την εξεταστική και προανήγγειλε πως αν καταψηφιστεί σήμερα το αίτημα για τη σύστασή της «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει».

 

«Φοβάστε κάτι; Δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να μάθουμε τι ακριβώς έγινε; Ελάτε με τα στοιχεία σας να τα συζητήσουμε. Όσο μένουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα δίνονται συνεντεύξεις, θα γράφονται βιβλία και ανακοινώσεις όπως του κ. Βαρουφάκη για το κόμμα, με το οποία λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Θυμάμαι στις 28 Απριλίου 2015, ο κ. Τσίπρας να λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μήπως το plan B ήταν plan A και μήπως την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Αυτή είναι η κατηγορία του κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη. Υπάρχει ζήτημα Τσίπρα και δεν μπορεί άλλο ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτος να επιθυμεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής.

 

«Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πείτε μία δυνατή συγγνώμη. Δεν το κάνετε», συμπλήρωσε και επιτέθηκε ξανά προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Μόνος αυτοσκοπός είναι η νομή της εξουσίας. Ασυγκίνητος ο πρωθυπουργός μπροστά στην ακραίας χυδαιότητας φράση του κυβερνητικού σας εταίρου για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης - και κάνοντας λόγο για τακτικισμούς, έφερε ως παράδειγμα και την απλή αναλογική αλλά και την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης για την οποία είπε ότι η κυβέρνηση την ξεκινά κατακαλόκαιρο με όρους επικοινωνίας.

 

«Πώς έχετε το θράσος να ταυτίζετε τη δημοκρατία με την Αριστερά; Είσαστε πραγματικά θλιβερός χθες κ. Τσίπρα. Θλιβεροί είσαστε και ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι χάνονται επί της πρωθυπουργίας σας η μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη θεσμική αναβάθμιση της χώρας και την ανάπτυξη της», πρόσθεσε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως αυτή η εξεταστική πρέπει να γίνει γιατί η χώρα απείχε μία ανάσα από το να διολισθήσει στην ασύντακτη χρεοκοπία και να γίνει «Βενεζουέλα της Μεσογείου».

 

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για τεράστιο κόστος που κατά τον διοικητή της ΤΤΕ είναι 86 δισ. και κατά τον κ. Ρέγκλινγκ 100 δισ. ευρώ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς σε οικονομικά στοιχεία σχετικά με το τι έγινε στις τράπεζες, πόσα χρήματα χάθηκαν από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση την οποία χαρακτήρισε «αχρείαστη» και είπε ότι το κόστος για κάθε ελληνική οικογένεια έφτασε τα 5000 ευρώ.

«Λέτε πως υπογράψατε τρίτο μνημόνιο γιατί τα προηγούμενα δύο απέτυχαν. Εσείς δεν θα τα σκίζατε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο;» είπε ανεβάζοντας τους τόνους και σημειώνοντας ότι «τον Ιανουάριο του 2015 πήρατε εντολή να σχίσετε μνημόνια και όχι να κάνετε διαπραγμάτευση».

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήξερε ότι οι προεκλογικές του εξαγγελίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, είπε ότι η κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων και «έπαιξε στα ζάρια την εικόνα της χώρας» και τελικά «έκανε άτακτη υποχώρηση μπροστά στο φάσμα της απερχόμενης καταστροφής».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «παρωδία» και είπε ότι αυτό ήταν που έκλεισε τις τράπεζες, τρομοκράτησε και γονάτισε τους Έλληνες και οδήγησε στα κάπιταλ κοντρόλ.

«Ξέρατε ότι η απόφασή σας έβγαζε τη χώρα εκτός προγράμματος και πως η ΕΚΤ ήταν υποχρεωμένη να διακόψει τον ELA. Δεν πήγατε κ. Δραγασάκη με τον κ. Τσακαλώτο στον κ. Ντράγκι στις 27 Ιουνίου 2015; Και τι είπατε μετά; Αποκαλύψατε ότι συζητήσατε για επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και πως αυτό μπορεί να γίνει με τρόπο ανατρέψιμο», σημείωσε - ενώ επισήμανε πως οι κ.κ Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ, αναφέρουν στο βιβλίο τους ότι υπήρχε προετοιμασία για σχέδιο Β, για παράλληλο νόμισμα:

«Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας πήγε στον κ. Καμμένο στο Πεντάγωνο και εκείνος είχε κάνει την εντυπωσιακή δήλωση ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αυτή είναι δουλειά του υπουργείου προστασίας του πολίτη, όχι των Ενόπλων Δυνάμεων», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας, τότε υπήρχε όντως σενάριο εκτροπής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)