to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 27.10.2015

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Απλός στρατιώτης, αν δεν κερδίσω τη μάχη στη ΝΔ

«Αν δεν κερδίσω τη μάχη, θα συνεχίσω ως απλός στρατιώτης στη διάθεση του νέου προέδρου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.


«Αν δεν κερδίσω τη μάχη, θα συνεχίσω ως απλός στρατιώτης στη διάθεση του νέου προέδρου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. 

O ίδιος πάντως επανέλαβε ότι θα είναι πρόβλημα για τη ΝΔ η διαρχία, λόγω ασυμβίβαστου, σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα.

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και τις προτάσεις του για αντιπροέδρους και Επιτροπή Σοφών

«Η υποψηφιότητα οποιουδήποτε περιφερειάρχη έχει ένα σημαντικό θεσμικό πρόβλημα. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οποιοσδήποτε εκλεγμένος περιφερειάρχης, δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019. Αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει τη ΝΔ σε μια κατάσταση διαρχίας. Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τη ΝΔ.

» Κάποιος άλλος πολίτης, μπορεί να θεωρήσει ότι είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι πολίτες ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό θεσμικό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, τα προνόμια του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ταυτίζονται επί της ουσίας με το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Ακριβώς διότι με αυτό τον τρόπο είναι δομημένο το κοινοβουλευτικό μας σύστημα. 

» Δεν έχω ακούσει την πρόταση (σ.σ.: για Επιτροπή Σοφών). Να την ακούσω, να τη δω και να επιφυλαχθώ να τη σχολιάσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ουσιαστική ανανέωση. Ανανέωση σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα στελέχη και σε νέους ανθρώπους για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στα κομματικά δρώμενα και να μπολιάσουν τη ΝΔ με νέες ιδέες, ώστε να μας ακούσουν ξανά παραδοσιακά ακροατήρια, τα οποία μας έχουν γυρίσει την πλάτη.» 

Για τους δικούς του στόχους στην εσωκομματική αναμέτρηση

«Εγώ κατεβαίνω για να κερδίσω. Έχω πει μια φράση όμως και θα ήθελα να την ακούσω απ’ όλους τους συνυποψήφιους, προφανώς διεκδικώ να κερδίσω και πιστεύω είμαι ο καλύτερος για να κάνω αυτή τη δουλειά. Αλλιώς, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Αν όμως δεν τα καταφέρω, εγώ θα είμαι απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του επόμενου προέδρου. Το λέω, διότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση η ΝΔ να μπει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας. 

» Νομίζω ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν υπονοούμενα και προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων κι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η εσωστρέφεια, είναι μια δημόσια συζήτηση. Επιμένω σε αυτό. Όταν δε συζητάμε δημόσια μεταξύ μας, θα μιλάμε με υπονοούμενα και με διαρροές. Κι αυτό, δεν το χρειαζόμαστε σήμερα. Εννοώ δύο πράγματα, μια τηλεοπτική αναμέτρηση και μια δημόσια συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το σχέδιο τους για το κόμμα και το σχέδιο τους για τη χώρα και θα δεχτούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των συναδέλφων βουλευτών.»

Newsroom ΔΟΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)