to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 05.02.2022

Διεθνή

Κύπρος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ - Σε αναστολή ο δημοσιογράφος

Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ έπειτα από επίσημη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στον τηλεοπτικό σταθμό


Επίσημη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε γυναίκα δημοσιογράφος στον χώρο εργασίας της σε τηλεοπτικό σταθμό, υποβλήθηκε στην Αστυνομία της Κύπρου, στην επαρχία Λευκωσίας, η οποία ήδη άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δημοσιογράφος, η οποία έχει αποχωρήσει από το κανάλι, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, αφότου πληροφορήθηκε ότι το άτομο το οποίο καταγγέλλει και είχε απομακρυνθεί από τον σταθμό, επαναπροσλήφθηκε πρόσφατα.

Το πρωί του Σαββάτου και έπειτα από την πορεία που έλαβε το ζήτημα, ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

''Στο απότοκο πρόσφατης καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκα δημοσιογράφο, πρώην υπάλληλο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, ο σταθμός δηλώνει τα κάτωθι:

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο περιήλθε στην αντίληψη της Διεύθυνσης του σταθμού καταγγελία υπαλλήλου η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Η καταγγελία αφορούσε αποστολή μηνυμάτων από συνάδελφο της δημοσιογράφο, τα οποία θεωρήθηκε ότι υπερέβαιναν τα όρια της θεμιτής επικοινωνίας εκδηλώνοντας ερωτικό ενδιαφέρον του γράφοντος, κάτι το οποίο ενόχλησε την καταγγέλλουσα. Αμέσως, χωρίς χρονοτριβή, η Διεύθυνση του σταθμού συγκάλεσε συνάντηση στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του σταθμού στην οποία παρευρίσκονταν η Διευθύντρια Προσωπικού, η Διευθύντρια Ειδήσεων, ο Σύμβουλος Επικαιρικών Προγραμμάτων και οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι, σε ξεχωριστές συναντήσεις. Στην συνάντηση με τον καταγγελλόμενο δημοσιογράφο, αυτός απέρριψε ως κακοπροαίρετες τις καταγγελίες. Η Διεύθυνση υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του δεν άφηνε άλλα περιθώρια πέραν της απομάκρυνσης του από την καταγγέλλουσα. Τότε ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του την οποία ο σταθμός και άμεσα αποδέχθηκε. Η έκβαση αυτή φάνηκε να ικανοποίησε την καταγγέλλουσα. Ένα μήνα περίπου αργότερα και η δημοσιογράφος εγκατέλειψε τον σταθμό για λόγους άσχετους με το γεγονός.

Μετά παρέλευση ενός και πλέον έτους, ο σταθμός προέβη σε αναζήτηση δημοσιογράφων για τις τρέχουσες ανάγκες του και ο συγκεκριμένος υπέβαλε αίτηση ενδιαφέροντος. Στη βάση των πραγματικών προσόντων του αιτητού και αφού δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία εναντίον του, τόσον από την εν λόγω δημοσιογράφο όσον από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, ο σταθμός προέβη σε επαναπρόσληψή του αφού ενεργούσε υπέρ του και το κριτήριο της μη καταγγελίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας.

Μόλις χθες, περιήλθε σε γνώση του σταθμού η υποβολή καταγγελίας από την παραπονούμενη εναντίον του ως άνω δημοσιογράφου, πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού σε γραπτή επικοινωνία του με το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στο φως των εξελίξεων, η Διεύθυνση θέτει άμεσα σε υποχρεωτική αναστολή τον δημοσιογράφο, εν όψει περαιτέρω ενεργειών από τις ανακριτικές αρχές απερίσπαστης διαλεύκανσης του ζητήματος.

Σε όλη την μακρά ιστορία τους τόσον ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ όσον και εν γένει το Συγκρότημα ΔΙΑΣ έχουν επιδείξει ως θέμα αρχής και στην καθημερινή πράξη τον απερίφραστο και ασυμβίβαστο σεβασμό και ευαισθησία τους στην αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ισότητα ευκαιριών στις γυναίκες υπαλλήλους τους. Σε αναφορά δε προς τη συγκεκριμένη αφορμή, ευθαρσώς ο σταθμός δηλώνει τον πλήρη σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στις αστυνομικές και νομικές αρχές του κράτους''.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)