to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 18.10.2020

Διεθνή

Κύπρος: O Ερσίν Τατάρ νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων με ποσοστό 51,74%

Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί


Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί.

Η Άγκυρα χαιρετίζει τη νίκη του Τατάρ στα κατεχόμενα

Η Άγκυρα χαιρέτισε τη νίκη του εκλεκτού της στις «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα, του εθνικιστή Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι θα υπερασπιστεί μαζί του τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Χαιρετίζουμε θερμά τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ερσίν Τατάρ. Θα εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε την ευημερία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα υπερασπιστούμε μαζί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της "Βόρειας Κύπρου" (όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα) στην Ανατολική Μεσόγειο», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Το τέλος της πολιτικής του πορείας ανακοίνωσε ο Μ. Ακιντζί

Το τέλος της πολιτικής του πορείας ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς Μουσταφά Ακιντζί και ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και στους ανθρώπους της Κύπρου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ και «όσους έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα», όπως είπε, που έδωσαν τη νίκη στον Τατάρ με ποσοστό 51,74%. «Εχω αναφερθεί στο τι βιώσαμε. Να μην το επαναλάβω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εάν λέγαμε ότι αυτές οι εκλογές έγιναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα ήταν η πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τατάρ.

Στην ερώτηση, τέλος, εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί απάντησε πως ο ίδιος αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα. «Οι φίλοι μας θα το δουν, αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατίας μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)