to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:35 | 23.04.2019

Διεθνή

Θρίλερ στην Κύπρο: Ταυτοποίηση της πρώτης σορού που εντοπίστηκε στο Μεταλλείο - Φόβοι για περισσότερα θύματα

Ανησυχία υπάρχει στις κυπριακές αρχές, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες. Η αστυνομία διερευνά την πιθανή ανάμειξη με κάποια από αυτές τις εξαφανίσεις του λοχαγού-serial killer - Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού αλλά και στη λίμνη του Ξυλιάτου


Την ταυτοποίηση της πρώτης σορού που εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, ανακοίνωσε απόψε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει πως μετά από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν για ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας, η σωρός της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κυριακή 14 Απριλίου, 2019, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος. Πρόκειται για τη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες.

Το Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

 
Φόβοι για περισσότερα θύματα
Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση του 35χρονου υπόπτου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, ο οποίος «ψάρευε» τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το προφίλ «Ορέστης». Όπως προκύπτει, βάσει των νέων πληροφοριών, φαίνεται ότι από τα χέρια του έχουν γλιτώσει πολλές άλλες κοπέλες με τις οποίες φέρεται να συνομιλούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος σχετιζόταν με περισσότερες από 30 γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες αντάλλαζε μηνύματα και ενδεχομένως να προσπαθούσε να ρίξει στα δίχτυά του. Η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι είναι συνυφασμένη με τις πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους της Κυπριακής Αστυνομίας, για την πολύτιμη συμβολή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά, υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο κι αυτό φαίνεται ότι επαληθεύεται, βάσει των στοιχείων.

Συνεχίστηκαν οι έρευνες

Συνεχίστηκαν  και σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού αλλά και στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα αλλά και άλλων πιθανών θυμάτων του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε το φόνο δυο γυναικών και της 6χρονης.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι για λόγους ασφαλείας σταμάτησαν χθες οι έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού. Έκανε λόγο για αλλοίωση των δοκών που συγκρατούν τον ανελκυστήρα, προσθέτοντας ότι έχει διαπιστωθεί μία μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες θα επαναρχίσουν όταν ο χώρος καταστεί ασφαλής και αποσοβηθεί ο κίνδυνος υποχώρησης των δοκών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι έρευνες θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, ακόμα και το Πάσχα. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες δεν θα επαναρχίσουν μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση των ανελκυστήρων. Κατά τις χθεσινές έρευνες, χρησιμοποιήθηκε ρομποτική κάμερα στη δυτική πλευρά του λάκκου και έφτασε σε βάθος μέχρι τα 130 μέτρα.

Παράλληλα, έρευνες έγιναν στο σπίτι του υπόπτου αλλά και στο χώρο εργασίας του, από όπου περισυλλέγησαν στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Στη λίμνη Ξυλιάτου μετέβη χτες και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τις εξελίξεις των ερευνών, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου

 Από τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, μετά την επίσκεψη από φίλη της.
 

Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

Ο Λούης Κουτρουκίδης κάλεσε αμέσως τον αριθμό 1460 και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας.

«Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού , με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό, τότε μου είπαν 9 χρονών καροτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε».

Ακολούθως ο αστυνομικός τον ρώτησε, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, πόσο χρονών είναι.

«Για να με φκάλει έξω, να το πούμε στα Κυπριακά, πόσο χρονών είσαι λαλεί μου; 70 χρονών απαντώ του. Είσαι 70 χρονών και κάθεσαι και ασχολείσαι εδώ με μια Φιλιππινέζα τζιαι το μωρό της; Τούτοι γιε μου εφύασιν, επήαν που τα κατεχόμενα στην Ευρώπη. Μην ασχολείσαι. Πήγαινε στο καλό τζιαι χάνεις τσαι την ώρα σου’’.

Απελπισμένος ανέφερε στο Σίγμα ότι, αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, αποτάθηκε σε οργανώσεις αλλά και μέσω ανοικτής επιστολής, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

«Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό.

Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω. Έκαμα τζείνο που έκανα τζιαι ως τζιαμαί ήταν».

Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.

«Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τους πω κάτι. Αν κάμνατε κάτι τον τζιαιρό που σας τα ελάλουν, δεν θα είχαμε το γεγονός τούτο σήμερα».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017.

«Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε . Έπιασε τα κλάματα μονομιάς η μητέρα. Λυπήθηκα πολλά. Εν κρίμα, είμαστε στην Κύπρο. Πιστεύω ότι και αυτή εν μες το πηγάδι. Ο Ορέστης ΑΠΟΕΛ μιλούσε, αυτό το κτήνος, με την μητέρα της. Την κόρη σου την έφαγε η Κυπριακή Δημοκρατία. Επειδή είναι αυτός στον στρατό, φαντάζουμαι μιλούσε για τον εαυτό του».

Δηλώνει ότι αρκετές γυναίκες από τις Φιλιππίνες εξαφανίστηκαν στην Κύπρο τα τελευταία 3 με 4 χρόνια.

«22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι. Η Φιλιππινέζα, επειδή εν Φιλιππινέζα , εν μαυρομούτσουνη, εν μαυρού τίποτε; Τζιαι είπαμεν εμείς, εν μαυρού ολάν, αφήστε την να πάει στ' ανάθεμα»;

Το ψεύτικο προφίλ που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος για να προσεγγίσει τα υποψήφια θύματά του επικοινώνησε και μαζί του ανέφερε στο '''Σίγμα'' ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

«Επαφή μέσω messenger μόνο. Έβαλα μια δουλειά, διαφημίζω πάρα πολλές δουλείες για διάφορες κοπέλες. Κάποιος από την Πάφο γύρευε Φιλιππινέζα για να δουλεύει για κάποιο χώρο. Παίρνω μήνυμα από τον Ορέστης ΑΠΟΕΛ ότι ενδιαφέρεται για την δουλειά. Πκιον για σένα; Είσαι ξένη κοπέλα; όχι είναι για μια φίλη μου, μια Φιλιππινέζα. Έμεινεν εκεί. Αν την ενδιαφέρει την φίλη μου θα σε πάρω. Δεν με πήρε ξανά».

Πληροφορίες από κύκλους που ήταν κοντά σε φιλικά πρόσωπα της Mary Rose δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 6χρονη κόρη της να κατέληξε σε ξένα χέρια έναντι αμοιβής.

Πληροφορίες: Sigmalive, dialogos

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)