to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 15.09.2016

Οικονομία

Κύπρος: Αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης για δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα την αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου


Μετά τη σύσταση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της εξέτασης υπόθεσης μεταξύ επενδυτών από την Ελλάδα και της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα την αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, ζητώντας από τους δύο κατηγορούμενους όπως εξετάσουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν, εφόσον δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο σύλληψης, και να διαβουλευθούν με τη Νομική Υπηρεσία όσον αφορά τους όρους που θα ζητηθούν.

Η διαδικασία της υπόθεσης -η οποία αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα και στην οποία οι δύο ανωτέρω πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι κατηγορούμενοι για χειραγώγηση των μετοχών της εν λόγω τράπεζας- ορίστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου, για σκοπούς παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Διαβάστε σχετικά:

Την προστασία που δεν προσέφερε ο ελληνικός Άρειος Πάγος, στους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, αποφασίζοντας την έκδοσή τους στην Κύπρο, την προσέφερε τελικά το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, επιβάλλοντας την απόσυρση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους. Οπως αποφάσισε, δεν θα εκτελεστούν τα κυπριακά εντάλματα σύλληψης κατά των Ευθ. Μπουλούτα και Μ. Φόρου, ενώ δεν μπορεί να εκδοθεί και να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ανδ. Βγενόπουλου και των συνεργατών του. Για «ήττα» των κυπριακών αρχών μιλούν τα τοπικά ΜΜΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)