to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 01.04.2022

Αθλητισμός

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ

Στα χέρια των παικτών του ΠΑΟΚ κατέληξε το Κύπελλο στο βόλεϊ ανδρών. Ο Δικέφαλος όντα σαφέστατα ανώτερος επικράτησε 3-0 σετ του Φοίνικα και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.


Σίγουρα κανένας παίκτης του Καλμαζίδη δεν υστέρησε, αλλά εκείνος που πήρε δίκαια και τον τίτλο του MVP, ήταν ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο ακραίος του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και ειδικά με τα σερβίς του δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον Φοίνικα.

Στην αντίπερα όχθη ο Φοίνικας μπορεί να αγωνίστηκε με τον Δημήτρη Τζούριτς, ωστόσο είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και με εξαίρεση το δεύτερο σετ δεν απέδωσε σύμφωνα με όσα μας έχει δείξει.

Το ματς: Ο ΠΑΟΚ με τα σερβίς του Κουμεντάκη μπήκε από την αρχή δυνατά στον τελικό και κατάφερε να χτίσει προβάδισμα που έφτασε στους έξι πόντους (3-9).

Ο Φοίνικας αντέδρασε και έφερε το σετ στα ίσα με 14-14, αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ είχε ξανά τις λύσεις. Οι παίκτες του Καλμαζίδη ξέφυγαν στο σκορ και έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-18.

Στο δεύτερο σετ το ξεκίνημα ήταν αντιστρόφως ανάλογο. Ο Φοίνικας με τον Φράγκο να κάνει τρομερά σερβίς με αποτέλεσμα οι Συριανοί να προηγηθούν με 5-0. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε σταδιακά και ο Δικέφαλος κατάφερε αρχικά να μαζέψει τη διαφορά και στη συνέχεια να προσπεράσει με 15-16.

Από εκεί και μετά παρακολουθήσαμε ένα δραματικό σετ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε πρώτος σε σετ μπολ με 24-23, αλλά το έσβησε ο Στερν. Ο ακραίος του Φοίνικα με άσο έβαλε μπροστά στο σκορ τους Συριανούς και στη συνέχεια είχαμε μια φάση που απέδειξε την χρησιμότητα του video challenge. Αρχικά οι διαιτητές έδωσαν άουτ σε επίθεση του Μπαρνς κάτι που θα σήμαινε το 1-1 στα σετ, αλλά ο Καλμαζίδης ζήτησε την επανεξέταση της φάσης η οποία έδειξε ότι υπήρξε επαφή στο μπλοκ.

Έτσι, με το σκορ στο 26-26 είχαμε συνέχεια στο σετ μέχρι που φτάσαμε στο 33-31 με νικητή της μονομαχίας να είναι ο ΠΑΟΚ.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Καλμαζίδη μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 5-0 ξανά με τον Κουμεντάκη να κάνει τη ζημιά από τη θέση του σερβίς.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Φοίνικα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στην συνέχεια του σετ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να το πάρει και αυτό με 25-19 και να κατακτήσει το τρόπαιο με 3-0 σετ.

Φοίνικας - ΠΑΟΚ 0-3

Τα σετ: 18-25, 31-33, 19-25

Φοίνικας: Ιερεζουέλο, Μιχάλοβιτς, Φράγκος, Στερν, Τζούριτς, Κόστα και λίμπερο ο Καρασσαβίδης

ΠΑΟΚ: Γουόλς, Ούντρις, Μπαρνς, Κουμεντάκης, Μπράουν, Πετρέας και λίμπερο ο Κοκκινάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)