to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 09.09.2014

Πολιτική

Κυνισμός Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Πέδρο Κοέλιο: Ως το τέλος του έτους θα ανακάμψει η οικονομία

"Κυνισμός και ψέματα από τον Σαμαρά", σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενο στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ανάκαμψης της οικονομίας εντός του έτους.


Με τον πορτογάλο ομόλογό του, Πέδρο Πάσος Κοέλιο,  συναντήθηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο και έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.


«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο για την οικονομική τους ανάκαμψη, όπως και η Ευρώπη παρά τις δομικές της αδυναμίες» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς υπενθυμίζοντας -και φέτος- πως εντός του έτους θα σημειωθεί ανάκαμψη της οικονομίας και η χώρα θα απεμπλακεί από το μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο του δημοσιεύματος των New York Times, κατά το οποίο «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας - ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ - που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δυο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2010. Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι, αυτή τη βδομάδα. Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων»

Κατά τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμα την πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία –όπως ανέφερε- δείχνει πως «το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε, με τρόπο αποφασιστικό».

«Στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει βήματα που νωρίτερα θεωρούντο αδιανόητα. Και αυτό μας δίνει μία πρόσθετη ευθύνη και σιγουριά», πρόσθεσε.
 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με δόσεις ειρωνείας πως "Ο κ. Σαμαράς θα πρόσφερε άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Παραμένει, όμως, πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει βιώσει τις πιο δραματικές συνέπειες μιας βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής, για την οποία δεν λέει λέξη" και συνεχίζει λέγοντας πως "Δεν σταματά, όμως, να αναμασά με απαράμιλλο κυνισμό δηλώσεις για έξοδο από το μνημόνιο, το οποίο την ίδια στιγμή εφαρμόζει με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει, τέλος, πως "Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι μαριονέτες που χορεύουν στο ρυθμό των ισχυρών".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)