to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:43 | 12.02.2020

Πολιτική

Κυνικοί και ανάλγητοι (βίντεο)

Δηλώσεις αποκαλυπτικές για τις πολιτικές της κυβέρνησης στο προσφυγικό και στο άνοιγμα του δρόμου στους πλειστηριασμούς ακινήτων και πρώτης κατοικίας.


Σε δύο (ακόμα) δηλώσεις κορυφαίων υπουργών αποκαλύφθηκε με σαφήνεια το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική από τη μία, υποκλίσεις στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα από την άλλη», όπως σχολιάζει η «Αυγή»

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες, οι οποίες (ας θυμίσουμε στον κ. Σταϊκούρα) έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό.

«Από κάτι τέτοια καταλαβαίνει ο κόσμος τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης», ανάφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος. Ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του και ο Ευ. Τσακαλώτο επέλεξε μία ακόμα πιο δηκτική απάντηση:

«Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε στην προηγούμενη δήλωση μου ότι έκανα κοπτοραπτική γιατί υποστήριξα πως δήλωσε ότι : «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες» ενώ η ακριβής δήλωσή του είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας».

Τα εισαγωγικά δικά του. Ζητάω ταπεινά συγνώμη.

Iπτάμενος, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, σε ιδεολογικό και πολιτικό ανεμοστρόβιλο, ωραίο ακούγεται, δεν κατάλαβα ότι ήταν απαραίτητο να εξηγήσω λεπτομερώς στον Υπουργό οικονομικών ότι το πρόβλημα στην τοποθέτησή του δεν ήταν αν αναγνωρίζει ευθύνες στη λειτουργία των τραπεζών αλλά ότι θεωρεί ότι αυτές πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης».

Παραλήρημα Γεωργιάδη ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο

Παράλληλα, το απάνθρωπο λογύδριο του Αδ. Γεωργιάδη υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης για τους πρόσφυγες (οι οποίοι «περνάνε καλύτερα στη Μόρια απ' ότι στην Τουρκία»μ, σύμφωνα με τον ακροδεξιό υπουργό) αναδεικνύει την επικίνδυνη ιδεοληψία της κυβέρνησης. 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης πασπάλισε μάλιστα το ανατριχιαστικά και ωμά ακροδεξιό του προφίλ με επίθεση «στους Ευρωπαίους» από τους οποίους «ας μην πάρουμε φράγκο αν είνια να καταστραφεί η Ελλάδα». Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μητσοτάκη έκανε για μια ακόμη φορά το άσπρο μαύρο, με δηλώσεις αυτού του είδους τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει ως και το μέτρο της επίταξης με ΠΝΠ για να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές και τις τοπικές κοινωνίες σε δεσμοφύλακες κατατρεγμένων ανθρώπων.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λοβέρδος συναγωνίζεται Γεωργιάδη σε ακροδεξιό λαϊκισμό: Υπέρ της «αποτροπής» και των κλειστών κέντρων (βίντεο)

Οι κυνικά απάνθρωπες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, προκάλεσαν μεταξύ άλλων και την αντίδραση του Γιώργου Ψυχογιού, αν. τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο λόγος του δεν είναι απλά ξενοφοβικός, αποπνέει μίσος για τον άνθρωπο και αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, προσβάλει και αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα.

Περιμένουμε άμεσα από τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να διαφοροποιηθούν από τη θέση αυτή και να εγγυηθούν ότι η χώρα παραμένει ένα κράτος Δικαίου που σέβεται τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις της, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες του ανθρωπισμού, μακριά από πρακτικές παράνομης αποτροπής και ενός απάνθρωπου και αδιέξοδου σχεδίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)