to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 16.03.2021

Πολιτική

Κυμπουρόπουλος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, συντάχθηκε με την ακραία δεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου σε ψηφοφορία για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση- η Ε. Αγαθοπούλου «πόσα ακόμη "μεμονωμένα" περιστατικά καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση»;


Έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση του ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης σε σχετική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου αυτές της άκρας δεξιάς υποστηρίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη». Με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέγει.

Η στάση του ευρωβουλευτή, αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις καθώς αντίκειται στα κεκτημένα της έννομης τάξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, επιστρέφοντας τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών πολλές δεκαετίες πίσω. Δε μπορεί στην Ευρώπη του 21ου αιώνα να τίθεται σε διαπραγμάτευση το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν το σώμα τους.

 

Ε. Αγαθοπούλου: «Να σταματήσει τώρα η Κυβέρνηση την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών»

Σε σχετική ανακοίνωση της η Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

«Η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων; Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας;

Εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή.

Επιτέλους, πόσα ακόμη "μεμονωμένα" περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση;

Επίσης, περιμένουμε από την κ. Συρεγγέλα να καταδικάσει τις σεξιστικές επιθέσεις του ομοϊδεάτη της και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, προς διδάσκουσα σπουδών φύλου του ΕΚΠΑ.

Να σταματήσει τώρα η Κυβέρνηση την απαξίωση των σπουδών φύλου, των πολιτικών ισότητας και την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών! Ως εδώ!» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)