to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 26.11.2013

Διεθνή

Κύμα ψύχους και χιονοπτώσεις πλήττουν την περιοχή των Βαλκανίων

Κακοκαιρία με κύμα ψύχους, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.


 

Η χιονοθύελλα, που συνεχίζεται από χθες στο δυτικό τμήμα της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης, στο Μρκονιτς Γκραντ της Σερβικής Δημοκρατίας, προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, κυρίως στα ορεινά.

Οι έντονες χιονοπτώσεις δυσκολεύουν τις οδικές συγκοινωνίες και στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία της Βοσνίας και καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διέλευση οχημάτων στις συνοριακές διαβάσεις.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και στα αστικά κέντρα, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά στο Μπίχατς και τα 20 εκατοστά στο Σαράγεβο.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κροατίας και αιφνιδίασαν τους κατοίκους της Δαλματίας, της χερσονήσου Πέλιεσατς και του νησιού Μλιετ, όπου χιονίζει σπάνια. Τα περισσότερα προβλήματα στα οδικά δίκτυα λόγω της κακοκαιρίας εντοπίζονται στη Λίκα και στη Σλαβόνια.

Στην κορυφή Σβέτι Γιούρε της οροσειράς Μπιόκοβο, η θερμοκρασία μειώθηκε στους –9,5 βαθμούς Κελσίου και στην περιοχή πνέουν με ταχύτητα έως 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που δεν ξεπερνούν τους 4 βαθμούς Κελσίου, επικρατούν στην περιοχή Πρίμοριε στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στη Σερβία χιονίζει στα ορεινά, στο Κοπαόνικ, στο Ζλάτιμπορ και στην πόλη Σιένιτσα.

Ισχυροί άνεμοι και κύμα ψύχους πλήττουν το Μαυροβούνιο, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες την ημέρα δεν ξεπερνούν τον 1 βαθμό Κελσίου.

Στη Ρουμανία, οι αρχές εξέδωσαν κίτρινο συναγερμό για χιόνια και χιονοθύελλες σε 16 επαρχίες στα δυτικά και στα νότια και στο δήμο Βουκουρεστίου.

Στη Βουλγαρία, πορτοκαλί συναγερμός για επικίνδυνες χιονοπτώσεις έχει τεθεί στο βορειανατολικό τμήμα σε πέντε περιφέρειες λόγω των χιονοπτώσεων.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)