to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 24.09.2013

Κοινωνία

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία: αλληλεγγύη των μαθητών στους καθηγητές

Οι μαθητές παίρνουν τη σκυτάλη από τους καθηγητές: ενάντια στο νέο λύκειο, για ένα καλύτερο σχολείο που θα τους χωράει όλους


Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα, αλλά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο.

Πελοπόννησος 

Υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας. Επίσης, υπό κατάληψη είναι το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία.

Καρδίτσα 

Υπό κατάληψη βρίσκονται από χθες (Δευτέρα) Σχολικές Μονάδες στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο Καρδίτσας, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαμά. Ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες μέρες, μιας και έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις μαθητών και σε άλλα σχολεία της πόλης αλλά και της περιφέρειας.

Θεσσαλονίκη

Χθες, συνολικά 39 γυμνάσια και λύκεια στον νομό Θεσσαλονίκης τελούσαν υπό κατάληψη και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται το κύμα καταλήψεων να εξαπλωθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού, οι μαθητές κατέλαβαν 27 σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και 12 της ανατολικής. 

Γιάννενα 

Υπό κατάληψη από σήμερα τα: 1ο, 8ο, 4ο Λύκειο, Γυμνάσιο Ελεούσας και 3ο ΕΠΑΛ. 

Βόλος 

Από σήμερα σε κατάληψη τα 7 από τα 8 γενικά λύκεια, ενώ σε τροχιά καταλήψεων μπαίνουν και τα ΕΠΑΛ. 

Λάρισα 

Σε κατάληψη από Δευτέρα 20 σχολεία, τα γυμνάσια: 5ο, 7ο, 9ο, 11ο, 13ο Λάρισας, 1ο – 2ο Τυρνάβου, 1ο Φαρσάλων και Συκουρίου. Τα λύκεια: 1ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο , 12ο Λάρισας, 1ο Ελασσόνας και Συκουρίου, το 1ο – 2ο ΕΠΑΛ και 1η ΕΠΑΣ Λάρισας. 

Κρήτη 

Υπό κατάληψη τελούν στο Ηράκλειο τα: 1ο, 3ο, 7ο, 8ο και 11ο Γενικά Λύκεια, το 2ο και 5ο ΕΠΑΛ, το 9ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Τυμπακίου. Το "χορό" των καταλήψεων ακολουθεί το Ρέθυμνο, αφού το 1ο, το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο και 3ο Λύκειο, το ΕΠ.ΑΛ. και το Γυμνάσιο - Λύκειο Επισκοπής, έχουν βάλει λουκέτο.

Λαμία 

Σε κατάληψη από χθες το βράδυ το 4ο Λύκειο Λαμίας, το οποίο καλεί και τα υπόλοιπα λύκεια της Φθιώτιδας να προχωρήσουν σε καταλήψεις. 

Σύμφωνα με το Βήμα σε καταλήψεις βρίσκονται τουλάχιστον 70 σχολεία της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ένα σχολείο τελεί υπό κατάληψη στον νομό Πέλλας, δύο στο Κιλκίς και ένα στις Σέρρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)