to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 31.07.2013

Κοινωνία

Κύμα απολύσεων στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου - 24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους

Δεκαπέντε τουλάχιστον απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι στον όμιλο Αλαφούζου - 24ωρη απεργία από το μεσημέρι της Πέμπτης προκήρυξαν οι Ενώσεις των εργαζομένων


Πέμπτη 1/8

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κηρύσσουν 24ωρη απεργία, από τις 13.00 σήμερα Πέμπτη,  έως τις 13.00 της Παρασκευής, όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΙ», στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai . gr»", αναφέρει η ανακοίνωση των Ενώσεων που έλαβαν την απόφαση ενάντια στο «κλίμα τρομοκρατίας» της εργοδοσίας. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων. 

Όπως αναφέρει το ψήφισμα των εργαζομένων στα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, «οι Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του Internet του ΣΚΑΪ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου. Στο Ραδιόφωνο απολύθηκαν 10 δημοσιογράφοι από το μισθολόγιο, ενώ παράλληλα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε 2 δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν με μπλοκάκι για περισσότερα από 5 χρόνια, οπότε απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση και δεν έχουν ούτε δικαίωμα υπαγωγής στο Ταμείο Ανεργίας. Στην Τηλεόραση καταγράφηκαν 3 απολύσεις.   Αξίζει να επισημανθεί ότι στους 15 απολυμένους του Ομίλου, υπάρχουν 3 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, ένας απολυμένος παντρεμένος με παιδιά -όπου η σύζυγός του έχασε επίσης πρόσφατα τη δουλειά της από το κλείσιμο της ΕΡΤ- ενώ για 10 εξ αυτών ο όμιλος θα καταβάλλει μισθούς μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με την ατομική σύμβαση που είχαν υπογράψει! Δηλαδή η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να πληρώνει εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν στην επιχείρηση! 

Περισσότερα για την απόφαση των Ενώσεων και το ψήφισμα των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ ΕΔΩ.

Τετάρτη 31/7

Συνολικά δεκαπέντε (προστέθηκε στη θλιβερή λίστα και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον σταθμό, Λεωνίδας Σακλαμπάνης) είναι οι έως τώρα απολύσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι. Από το πρωί της Τετάρτης 31/7 καλούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί προκειμένου να τους ανακοινωθεί η… απόλυσή τους. Από τις 17 απολύσεις οι 14 είναι εργαζομένων από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (13 δημοσιογράφων και ενός τεχνικού) και οι άλλες τρεις από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Είχαν προηγηθεί δυο απολύσεις τεχνικών από το ραδιόφωνο Μελωδία και μια από το ραδιόφωνο RED FM.

«Είχαμε την υποψία ότι θα έκαναν απολύσεις γιατί μας ανακάλεσαν τις άδειες", δήλωσε την Τετάρτη ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης προσθέτοντας πως "φοβόμασταν και για μείωση των αποδοχών, που θα ήταν η τέταρτη κατά σειρά». Μιλώντας την Πέμπτη το πρώι στον ρ/σ 105,5 «στο Κόκκινο» είπε πως «μέχρι χθες το μεσημέρι η Διοίκηση μας έλεγε ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν αλλά θα είναι λιγότερες. Αλλά μετά αποφάσισαν να μην αρκεστούν στις 13 και προχώρησαν και σε άλλες και έφθασαν τις 17 μεταξύ των οποίων και την δική μου».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

«Ξηλώθηκε» όλο το αθλητικό τμήμα του ραδιοφώνου, ενώ απομακρύνθηκαν άτομα από τη σύνταξη ειδήσεων αλλά και το διεθνές τμήμα. Επίσης, απολύθηκαν και τέσσερις ηχολήπτες από τα ομόσταυλα ραδιόφωνα Red 96.3 και Μελωδία 99.2, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί η απόλυση και σε δύο μουσικούς παραγωγούς.

Κι έπεται πιθανόν συνέχεια, ακόμα και αύριο που αλλάζει ο μήνας. 

Στάση εργασίας από την ΕΣΗΕΑ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενόψει αδιευκρίνιστου αριθμού απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ TV », αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 17.00 σήμερα Τετάρτη, 31/7 έως τις 13.00, αύριο Πέμπτη, 1/8, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται και στους δυο σταθμούς.

Αύριο Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)."

Πηγή: Eφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)