to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:52 | 08.01.2020

Διεθνή

«Κύμα» από fake SMS καλούσε νεαρούς Αμερικανούς σε επιστράτευση λόγω Ιράν

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στις οικογένειες αρκετών νεαρών Αμερικανών, οι οποίοι βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία και έλαβαν SMS που τους καλούσαν για άμεση παρουσίαση στην κοντινότερη μονάδα, ώστε να αποσταλούν στο Ιράν.


Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, με αφορμή τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ιρανοί προς αμερικανικές βάσεις του Ιράκ, δημιούργησε παγκόσμια ανησυχία, όσον αφορά την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης επιχείρησε να «κατευνάσει» κάπως τα πνεύματα.

Το κλίμα είχε αρχίσει να γίνεται πολεμικό από τη στιγμή που εκτελέστηκε η εντολή της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί. Τότε ήταν που, σύμφωνα με το Reuters, εκατοντάδες νεαροί Αμερικανοί πολίτες άρχισαν να λαμβάνουν SMS στο όνομα του αμερικανικού στρατού, τα οποία τους ειδοποιούσαν για άμεση παρουσίαση στην κοντινότερη μονάδα, ούτως ώστε να αποσταλούν στο Ιράν.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό θορύβησε αρκετές οικογένειες και ανάγκασε την υπηρεσία στρατολογίας των ΗΠΑ να τοποθετηθεί δημοσίως, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω μηνύματα ως hoaxes. «Ο στρατός των ΗΠΑ δεν επιστρατεύει νεαρούς Αμερικανούς - και σίγουρα δεν το πράττει μέσω γραπτών μηνυμάτων», ανέφεραν στελέχη της υπηρεσίας.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα μηνύματα που έφτασαν στα κινητά σας είναι ψευδή και δεν εστάλησαν από τη διοίκηση του αμερικανικού στρατού», καταλήγουν στην τοποθέτησή τους.

Τα εν λόγω μηνύματα καλούσαν τους παραλήπτες σε άμεση παρουσίαση στην κοντινότερη μονάδα, ώστε να μεταφερθούν άμεσα στο Ιράν. Ένα εξ αυτών μάλιστα απειλούσε όσους δεν πειθαρχήσουν με επιβολή προστίμων αλλά και φυλάκιση.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρμόδιοι αναζητούν το ποιος (ή ποιοι) κρύβονται πίσω από τη διασπορά ψευδών μηνυμάτων που τρομοκράτησαν εκατοντάδες Αμερικανούς.

tags: Ιράν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)