to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

18:40 | 26.07.2018

Κοινωνία

Τεράστιο το κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής - Πώς να βοηθήσετε

Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής - "Μην στέλνετε άλλο ρουχισμό και τρόφιμα": Έκκληση για αίμα απευθύνει πλέον ο Δήμος Ραφήνας - Πού να απευθύνονται όσοι μπορούν να προσφέρουν


Σκίτσο του  από την «Αυγή»
 

Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής. Μεγάλη παραμένει η προσέλευση στους δήμους Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα, τόσο των πυρόπληκτων για να υποβάλουν αιτήσεις παροχής βοήθειας και διενέργειας αυτοψιών στα οικήματά τους, όσο και των εθελοντών που προσφέρονται για να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες. Στο ισόγειο του δημαρχείου Ραφήνας - Πικερμίου, δημοτικοί υπάλληλοι καταγράφουν τις αιτήσεις των πολιτών, οι οποίοι συμπληρώνουν σχετικό έντυπο με τα στοιχεία τους και με σύντομη περιγραφή της κατάστασης της οικείας τους. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αλληλεγγύη είναι ταξική

Εθελοντές φιλοξενούν στα σπίτια τους πυρόπληκτους

Σχετικό αίτημα υπέβαλε και μία από τους κατοίκους για την οικία της στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σώθηκε μαζί με την έφηβη κόρη της την τελευταία στιγμή από την πύρινη λαίλαπα. Το σπίτι τους υπέστη σοβαρές ζημιές και πλέον φιλοξενούνται στην οικία εθελόντριας. «Είναι συγκλονιστικό άνθρωποι που δεν σε γνώριζαν μέχρι χθες, να σου ανοίγουν την πόρτα και να μοιράζονται το σπίτι τους» ανέφερε η πρώτη. Από την πλευρά της η γυναίκα που προσέφερε το σπίτι της, μάς είπε ότι μετά την καταστροφή, χωρίς δεύτερη σκέψη, δήλωσε στον δήμο ότι έχει την ευχέρεια να φιλοξενήσει έως τέσσερις πυρόπληκτους. «Είναι ζήτημα ανθρωπιάς» συμπλήρωσε.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έχει στηθεί το συντονιστικό κέντρο για το πλήθος εθελοντών που καταφθάνει συνεχώς. Εκεί καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών για παροχή βοήθειας κάθε είδους (από διανομή ειδών πρώτης ανάγκης έως επισκευές σπιτιών). Η ανταπόκριση και η προθυμία των εθελοντών κάθε ηλικίας για συνδρομή στους συνανθρώπους τους είναι συγκινητική.

Σε άλλη αίθουσα ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί σταθμό πρώτων βοηθειών, όπου έχει συγκεντρωθεί φαρμακευτικό υλικό που προσφέρθηκε από πολίτες, δήμους, σωματεία και φορείς. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι δύο πυρόπληκτοι δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι προς το παρόν λόγω της εντυπωσιακής προσφοράς αλληλεγγύης, δεν μπορούν να δεχτούν άλλα τρόφιμα ή ρούχα.

Ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6970018622.

Φιλοξένησε τους πληγέντες

Συμπλήρωσε την φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP4GMqpZ7lvZyIcQ1Wp1BQdMTG-6SKha7lkAIixHWflW8HIw/viewform

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στον δήμο Μαραθώνα

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο (πρώην Αμερικανική Βάση), όπου ο δήμος Μαραθώνα συγκεντρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέχει στους πληγέντες. Και εκεί μεγάλος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι επιθυμούν να παρέχουν εθελοντική εργασία (πληροφορίες στο τηλέφωνο 22943 20552). Οι πυρόπληκτοι του δήμου Μαραθώνα θα πρέπει να απευθύνονται στο πρώην δημαρχείο Νέας Μάκρης, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για καταγραφή ζημιών. Στη συνέχεια, είναι αναγκαίο να μεταβούν στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικανική Βάση), όπου θα αιτούνται βεβαίωση μερικής ή ολικής καταστροφής των περιουσιακών στοιχείων της ιδιοκτησίας τους.

Τα στοιχεία του ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική είναι:

·         Τράπεζα τη Ελλάδος / Bank of Greece

·         Αριθμός λογαριασμού: 23/2341195169

·         IBAN GR4601000230000002341195169

·         Όνομα Δικαιούχου: Υπουργείο Οικονομικών / Ministry of Finance

·         BIC/SWIFT   BNGRGRAA


Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης, απηύθυνε έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Facebook για αίμα, σημειώνοντας πως δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού και τρόφιμα και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τους πυρόπληκτους.  

«Παρακαλούμε μη στέλνετε ρουχισμό και τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρεις προμήθειες σε αυτά τα είδη. Για οποιοδήποτε είδος τυχόν χρειαστούμε θα ενημερώσουμε εντός των επόμενων ωρών. Η συμπαράσταση σας είναι συγκλονιστική», σημείωσε σε ανάρτησή του ο Γ. Κοκκόλης.  

Τα χρήσιμα τηλέφωνα

 • Οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

 • Στον τηλεφωνικό αριθμό 108 του Λιμενικού Σώματος μπορούν να απευθύνονται όσοι πολίτες χρειάζονται βοήθεια για απεγκλωβισμό με πλωτά μέσα από περιοχές που κινδυνεύουν από την πυρκαγιά.

 • Στο τηλέφωνο 210.4819001 η Περιφέρεια Αττικής δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για τι είδους ανάγκες υπάρχουν και πού συγκεντρώνονται τα είδη αυτά για να αποστέλλονται στις πληγείσες περιοχές.

 Στο μεταξύ πέραν των ειδών πρώτης ανάγκης μεγάλη ανάγκη υπάρχει για αίμα για τους εγκαυματίες. Δείτε αναλυτικά:

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής

Η άμεση ανταπόκριση όλων για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική μέσω του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, είναι συγκινητική και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Για την αποτελεσματική διαχείριση της βοήθειας αυτής προς όφελος των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη, παρακαλούμε να ενημερώνεστε από το Κέντρο Logistics, στα τηλέφωνα 210-4819001 / 213-2129104 / 213-2129105 / 213-2129117, τον σχετικό χώρο (banner) στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και στο email [email protected], για τις υπάρχουσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Προς το παρόν οι ανάγκες σε τρόφιμα έχουν υπερκαλυφθεί.


Η «Αλληλεγγύη για Όλους» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής συνεχίζεται σε όλη την χώρα, με τις ανάγκες για τρόφιμα να έχουν πλέον υπερκαλυφθεί, καθώς η ανταπόκριση και η έμπρακτη αλληλεγγύη προς στήριξη των πυρόπληκτων ήταν άμεση.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους», εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και συνεχίζει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, καθημερινά 11πμ – 6μμ, στα γραφεία της, στην οδό Ακαδημίας 74 (7ος όροφος), στην Αθήνα.

Η ανανεωμένη λίστα με τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε:

Καθαριστικά: Σκόνη για πλύσιμο, χλωρίνη, ρολό κουζίνας, χαρτοπετσέτες, σφουγγάρια, wettex, σφουγγαρίστρες – κουβάδες, σκούπες – φαράσια, υγρό γενικού καθαρισμού, σύρμα, γάντια, υγρό πιάτων.

Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάμπερς, χαρτιά υγείας.

Λοιπά είδη: Φακοί, μπαταρίες, αντικουνουπικά.


ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Πού μπορείτε να βοηθήσετε για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Αλληλεγγύη στους πυροπαθείς: Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες της πόλης σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, να συνδράμουν προσφέροντας αίμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Χρειάζονται εθελοντές για τις πυρόπληκτες περιοχές

Οι σχετικές λίστες εθελοντών που θα καταρτιστούν, θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας, σημειώνει το Σωματείο ενημερώνοντας επίσης ότι σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ραφήνας, «προς ώρας έχουν καλυφθεί οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό»

Αλληλεγγύη από τον πολυχώρο Σπούτνικ

Ο Πολυχώρος Σπούτνικ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στέκεται αλληλέγγυος στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή τη στιγμή την ανείπωτη αυτή καταστροφή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Ο χώρος μας θα είναι ανοιχτός μέχρι την Παρασκευή από τις 10 π.μ. ως τις 9 μ.μ., προκειμένου να συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

-Εμφιαλωμένα νερά
-Χυμοί
-Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
-Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Καλούμε όλον τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του έμπρακτα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


ΚΕΕΛΠΝΟ

Η ΕΡΤ στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής 

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τα θύματα των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Αττική, αποφάσισε την ανάληψη δράσεων για την ενεργό στήριξη των πυροπλήκτων της περιοχής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας έλαβε την απόφαση για το άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο κατέθεσε ήδη εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Πέρα από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ο λογαριασμός θα είναι ανοικτός για κάθε πολίτη που επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη συνεισφορά τους στον ειδικό λογαριασμό της ALPHA BANK με ΙΒΑΝ: GR90 0140 2090 2090 0232 0003 793. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, αποφάσισαν ότι φέτος δεν θα κάνουν χρήση της νόμιμης αργίας της 26ης Ιουλίου και ως εκ τούτου θα είναι παρόντες στις θέσεις τους, προσφέροντας στους πολίτες αξιόπιστη, ψύχραιμη και αξιοπρεπή ενημέρωση σε αυτή την τραγική συγκυρία. Σημειώνεται, ότι παρόμοια απόφαση έλαβε και η ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους η ΕΡΤ έχει ήδη ακυρώσει τις θεματικές καλοκαιρινές συναυλίες στο Ζάππειο και στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, καθώς και όλες τις εκδηλώσεις των Μουσικών Συνόλων της, ενώ σε όλα τα κτήριά της οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Από την πρώτη στιγμή, το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με έναν μαραθώνιο ενημέρωσης, λειτουργώντας παράλληλα ως γέφυρα μεταξύ των κατοίκων των πληγεισών περιοχών και των αρμόδιων Αρχών. 

Οι δράσεις της ΕΡΤ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων θα συνεχιστούν.

Φάρμακα και ιατρική βοήθεια

  Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

  Το ΕΚΑΒ χρειάζεται εθελοντές για τη διακομιδή ασθενών σε εφημερεύοντες ψυχιατρικές κλινικές (μαζί με το ΕΚΑΒ). Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί αρκεί να μπορείτε να ακολουθήσετε οδηγίες και να υποστηρίξετε τη δουλειά του ΕΚΑΒ.

  Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου (τηλ. επικοινωνίας 2294320011) θα βρίσκονται σε ημερήσια βάση ψυχολόγοι του Οργανισμού για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων

  Ο Όμιλος Ευρωκλινικής θέτει στην άμεση φροντίδα των πυρόπληκτων παιδιών από τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές την Ευρωκλινική Παίδων. Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.ά., μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της κλινικής, στην οδό Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (μετρό Αμπελοκήπων). Πληροφορίες παρέχονται στο 210 6416600. Όπως γίνεται γνωστό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

  Όποιος ξέρει κάποιον πληγέντα που να είναι διαβητικός και να έχει ανάγκη από Lantus – Novorapid ας καλέσει στο 6970459926.

  Η ομάδα της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης, σε συνεργασία με τον δήμο της Ραφήνας παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν πληγεί από τις φωτιές. Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο πνευματικό κέντρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6970018622.

  Απ'όλη την Ελλάδα

  Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί του Έβρου

  Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του ακριτικού νομού, καλεί τους πολίτες που επιθυμούν και μπορούν, να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται από μια συγκεκριμένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.

   
  Είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής, θα συγκεντρώσει στα γραφεία της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και εμπόρων Χίου (ΟΕΒΕ).  Τα είδη που επείγεται να συγκεντρωθούν είναι τα εξής: -Βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα ,εβαπορέ γάλατα, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, fucidin, betadin, παυσίπονα, επιδέσμους, γάζες, βαμβάκι, συσκευασμένα τρόφιμα. Η παραλαβή θα γίνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Καλοπλύτου 13 στη Χίο.

  Αδέσποτα, κατοικίδια και άγρια ζώα 

  Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.

  Αν κάποιος βρει αδέσποτο ζωάκι στην Κινέτα, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6975664142 για τη φιλοξενία του.

  Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγουθα μεταβούν στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση και να παρέχουν την όποια απαραίτητη βοήθεια.

  Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής έχει ανακοινώσει ότι θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκαντζόχοιρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6972664675 (λειτουργεί όλο το 24ωρο). Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδική Ομάδα Διάσωσης Ζώων (Νίκος Αδαμόπουλος: Επικεφαλής Διασώστης Τηλ.: 6948782120 και Κατερίνα Ιωαννίδου: Επικεφαλής Διασώστης Τηλ.: 6907095408)

  Όλες οι εταιρείες παροχής τηλεφωνίας στηρίζουν τους πληγέντες 

  Κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Αττικής που επλήγησαν από τις φοβερές πυρκαγιές βρίσκονται οι εταιρείες παροχής κινητής και σταθερής τηλεφωνιας. Ολες οι εταιρείες θα παρέχουν στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά, αλλά και διάθεση δεδομένων για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους. Παράλληλα, αναστέλλουν κάθε διαδικασία για οριστική ή προσωρινή φραγή για όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής, σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης των περιοχών που επλήγησαν απο τις πυρκαγιές.

  Αλληλεγγύη από οργανισμούς και δήμους σε όλη την Ελλάδα

  Οι περισσότεροι δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες. Οι δημότες που επιθυμούν να βοηθήσουν θα πρέπει να επικοινωνούν  με τον δήμο τους για να πάρουν οδηγίες. 

  • Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο δήμος Αθηναίων

  Πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν τις πυρόπληκτες περιοχές των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και παράδοσή τους. Επίσης, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης παραδίδονται απευθείας και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422.

  • Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαθέτουν το δίκτυό τους στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: Εμφιαλωμένα νερά, Χυμοί, Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά. Ενημερωθείτε για το δίκτυο των καταστημάτων μας από την επίσημη ιστοσελίδα  www.elta.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 800-11-82000. Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα.

  • Η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης»: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

  Η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της για τα θύματα από τη φυσική καταστροφή που έπληξε την Αττική. Θέλοντας να εκφράσουμε έμπρακτα αυτή τη συμπαράστασή μας, προς τους πληγέντες κατοίκους της Ανατολικής Αττικής από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να δοθούν άμεσα για την ανακούφιση τους.

  Συγκεκριμένα καλούμε τους πολίτες να προσφέρουν: Εμφιαλωμένα νερά, Χυμούς, Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), Γάλατα μακράς διάρκειας (τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ)

   Χώρος συγκέντρωσης: Πολυχώρος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού “Ομπρέλα” (Μενελάου 90,  Ίλιον)

   Ώρες παράδοσης: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 10.30 πμ – 1.00 μμ

   Σάββατο 10.30 πμ – 2.00 μμ

   Τηλ. επικοινωνίας: 212-1052089

   Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

   • Ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε στο Δήμο Ραφήνας τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του

   Ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε ήδη στο Δήμο Ραφήνας, τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στη Ραφήνα, για τη φιλοξενία συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

   Επίσης συγκεντρώνουμε εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διάρκειας & άμεσης κατανάλωσης στο Δημαρχείο Ζωγράφου, καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής από τις 7:30 μέχρι τις 19:00. (στο ισόγειο του κτιρίου).

   • Φάρμακα και τρόφιμα συγκεντρώνει ο δήμος Πειραιά 

   Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων  λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

   Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν,  φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

   Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

   Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. «Η χώρα μας ζει μια εθνική τραγωδία. Τόσο ο δήμος Πειραιά όσο και οι δημότες θα συμβάλουν, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βιώνουν από χθες τραγικές στιγμές» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

   • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς

   Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

   Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

   Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

   Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

   • Βοήθεια κι από την Πάτρα

   Κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο δήμος Πατρέων, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, ως ελάχιστη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

   Τα είδη, όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και παιδικά είδη θα συγκεντρώνονται στην τράπεζα τροφίμων του κοινωνικού οργανισμού.

   Στο μεταξύ, πολίτες πηγαίνουν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα και αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, ενώ φορείς και σύλλογοι έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας.

    
    

   Ο Ο.Α.Σ.Θ. κοντά στους πυρόπληκτους

   Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρει:

   Ο Ο.Α.Σ.Θ. συμμετέχει στο κίνημα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας της Αττικής, στη λογική της ενίσχυσης της συλλογικής συνοχής της κοινωνίας.

   Ήδη η σημαία του Ο.Α.Σ.Θ. κυματίζει μεσίστια συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ στις πινακίδες τηλεματικής στις στάσεις και στα λεωφορεία του Οργανισμού εμφανίζεται το μήνυμα «Η αλληλεγγύη κρατά όρθια την κοινωνία. Ο ΟΑΣΘ στο πλευρό των πυροπλήκτων»  που προτρέπει το επιβατικό κοινό να συμμετάσχει στην κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων.

   Επίσης, ο Ο.Α.Σ.Θ. βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για τις ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής, ώστε να συμβάλλει στη συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών.

   Η διοίκηση, σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού (ΣΕΟΑΣΘ) προτρέπει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κάλυψη των αναγκών για αίμα.  

   Τέλος, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα, σε μια συμβολική κίνηση, να προσφέρουν την αποζημίωση της συνεδρίασης στη συγκέντρωση χρημάτων για τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής.

   2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
   § Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)