to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 08.07.2016

Οικονομία

Κύκλοι του υπ. Οικονομίας για την προσωρινή διακοπή κοινοτικών κονδυλίων από την Κομισιόν

Απάντηση για την προσωρινή διακοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα από την Κομισιόν, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.


Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας παραπέμπουν σε  Δελτίο Τύπου της 21ης Ιουνίου 2016 και επισημαίνουν αναφορικά με τις επιστολές της Κομισιόν (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης) με τις οποίες επισημαίνεται πιθανή μελλοντική διακοπή της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων (πιθανή αναστολή στην αξιολόγηση των ενδιάμεσων αιτημάτων πληρωμής και πάγωμα περαιτέρω επεξεργασίας αιτημάτων πληρωμής που έχουν υποβληθεί), στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, ότι:

1.    Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.

2.    Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.
3.    Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις ενέργειές τους ώστε η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Νωρίτερα με επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνιζε ότι μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Μαΐου η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον τομέα των κατασκευών, αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα, διακόπτοντας προσωρινά τις πληρωμές από τα Ταμεία Συνοχής που σχετίζονται με ορισμένα έργα υποδομής στην Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)