to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:57 | 25.11.2017

Κοινωνία

Το κτίριο της Βουλής φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα στέλνοντας μήνυμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε σήμερα , με πορτοκαλί χρώμα, συμμετέχοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.


Χθες μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η προεδρεύουσα κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου προέβη σε ειδική αναφορά κατά την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας ότι «η 25 Νοεμβρίου είναι μια εμβληματική μέρα, θυμίζοντας ότι στις 25/11/1960 η τότε Δομινικανή δικτατορία δολοφόνησε τρεις γυναίκες, αδελφές, αφού τις βασάνισε και από τότε αυτή η μέρα θεωρείται ως μια μέρα μνήμης και διαμαρτυρίας κατά της βίας που ασκείται στις γυναίκες σε όλον τον κόσμο».

Το 1991 ο ΟΗΕ την καθόρισε ως Παγκόσμια Ημέρα, «προκειμένου να συνειδητοποιήσει η κοινωνία ότι η βία κατά των γυναικών είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά, που δυστυχώς συνεχίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου «η βία κατά των γυναικών δεν γνωρίζει σύνορα, δεν γνωρίζει θρησκείες, δεν γνωρίζει πολιτισμούς, είναι ένα φαινόμενο που μοιάζει μοιραίο, γιατί τα στατιστικά στοιχεία είναι πραγματικά εξαιρετικά ανησυχητικά για το τι συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη. Η βία που είναι σωματική, σεξουαλική, προσωπική, ψυχολογική και λεκτική ασκείται σε βάρος των γυναικών σε όλον τον κόσμο και γι’ αυτό ο ΟΗΕ θεώρησε ότι πρέπει να είναι μια μέρα που να υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο δεν πρέπει να είναι ανεκτό».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)