to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 10.04.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Με εξαίρετες συνεργασίες σχεδιάζει τη νέα σεζόν

Με αργά αλλά σταθερά βήματα, το ΚΘΒΕ βγαίνει από την οικονομική περιδίνηση στην οποία το είχαν βυθίσει οι προηγούμενες διοικήσεις και μπορεί πλέον, χάρη στη συστηματική δουλειά των Γιάννη Αναστασάκη - Μαρίας Τσιμά, των συνεργατών τους και των εργαζομένων του θεάτρου, να σχεδιάζουν το αύριο...


Ήδη η έγκριση από το ΥΠΠΟ έκτακτης επιχορήγησης 800.000 ευρώ, που αναμένεται να εκταμιευτούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προσφέρει βαθιά ανάσα, καθώς, μαζί με μέρος των εισπράξεων, καλύπτει τη μισθοδοσία για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου.

Με ένα φιλόδοξο στοίχημα ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν, καθώς για πρώτη φορά το  Βασιλικό θέατρο θα λειτουργήσει και καλοκαίρι, φιλοξενώντας από 1ης Ιουλίου δύο πρωταγωνίστριες που προέρχονται απ' τα σπλάχνα του ΚΘΒΕ: τη Φιλαρέτη Κομνηνού και την Έφη Σταμούλη, οι οποίες δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά μαζί επί σκηνής. Μαζί με τον Ταξιάρχη Χάνο θα συμπρωταγωνιστήσουν στο κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας, που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Παράλληλα, εξόρμηση σε δήμους και γειτονιές το καλοκαίρι (αλλά και τον χειμώνα) θα κάνει η καινούργια σκηνή κουκλοθεάτρου, με την παράσταση του Ισπανού σκηνοθέτη Κόλντο Βίο Το δώρο. Στόχος του ΚΘΒΕ, τον χειμώνα η παράσταση να πάει στα σχολεία, μαζί με τη διασκευή τωνΑθλίων του Ουγκώ, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, ενώ ήδη αναζητούνται και καραγκιοζοπαίχτες για τη δημιουργία παραστάσεων θεάτρου σκιών.

Για την Παιδική Σκηνή του ετοιμάζει ήδη το επιτυχημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου Οικογένεια Νώε, σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου, ενώ δύο ακόμη καλλιτέχνες που έκαναν το ντεμπούτο τους στη Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός και ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας, θα παρουσιάσουν τον χειμώνα τα Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ.

Πάντως, το πρώτο έργο της χειμερινής σεζόν θα είναι η Μάνα Κουράγιο του Μπρεχτ, με τη Λυδία Φωτοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, ενώ ακόμη προγραμματίζονται το Τρίτο στεφάνι σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ του Σταύρου Τσιώλη σε σκηνοθεσία Τ. Χάνου κ.ά.

Στο μεταξύ το ΚΘΒΕ συνεχίζει την κοινωνική πολιτική του παρέχοντας καθημερινά 20 εισιτήρια δωρεάν για ανέργους, σε όλες τις σκηνές του, ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις του κοστίζει 5 ευρώ.

tags: ΚΘΒΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)