to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 03.06.2022

Πολιτική

Κρύβεται πίσω από Λοβέρδο και ΥΠΕΞ ο Γ. Οικονόμου για την παραποίηση του εγγράφου του FBI

Με μια καθαρά ενοχική τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τα ψέματα του ΥΠΕΞ και του Ανδρέα Λοβέρδου, όσον αφορά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis, μέσα από την παραποίηση ακόμα και επίσημου εγγράφου του FBI προκειμένου να προφυλαχθούν πολιτικά πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν.


Ο Γιάννης Οικονόμου, κλήθηκε σήμερα, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, να τοποθετηθεί για τις αποκαλύψεις και η απάντησή του καταδεινύει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει το Μαξίμου κρυπτόμενο πίσω από ψέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως απάντηση πρόβαλε την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου και την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, το όνομα του οποίου αφαιρέθηκε από την μετάφραση του επίσημου εγγράφου του FBI στο οποίο σαφώς και ονομαστικά αναφερόταν ότι δωροδοκήθηκε από τη Novartis, σε μια παραληρηματική ανακοίνωση έκανε λόγο για λάσπη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κρύφτηκε και πίσω από τα ψέματα του ΥΠΕΞ που με ανακοίνωσή του χθες υποστήριξε ψευδώς ότι δεν είχε την αρμοδιότητα να ελέγχει τις μεταφράσεις και ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη στους «συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές» καθώς όπως είπε η μεταφραστική υπηρεσία είχε καταργηθεί.

Τα ψέματα του ΥΠΕΞ αποκάλυψε με δήλωσή της στο avgi.gr η μεταφράστρια του εγγράφου, Δέσποινα Καρατζά, η οποία επεσήμανε ότι στην μετάφραση που παρέδωσε υπήρχαν και τα ονόματα ενώ η Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΞ καταργήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2021, πολύ αργότερα από την περίοδο που έγινε η μετάφραση του εγγράφου του FBI.

Ο Γιάννης Οικονόμου όχι μόνο υιοθέτησε τα ψέματα του Ανδρέα Λοβέρδου και του ΥΠΕΞ, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι οι διωκόμενοι για τις αποκαλύψεις τους στο σκάνδαλο Novartis, Ελένη Τουλουπάκη, Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννα Παπαδάκου, προσπαθούν να δημιουργήσουν θόρυβο και εντυπώσεις όσο πλησιάζει η ώρα της δικαστικής κρίσης. Μάλιστα, τους κατηγόρησε για μια ακόμα φορά ως πρωταγωνιστές στην ενορχήστρωση της «σκευωρίας Novartis».

Στο θέμα της παραποίησης του εγγράφου επανήλθε με ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο διευθυντής του avgi.gr Νίκος Σβέρκος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Γιάννη Οικονόμου με την ερώτηση εάν φαίνεται περίεργο στην κυβέρνηση το ότι μεταφράστηκε επισήμως ένα επίσημο έγγραφο του FBI και αφαιρέθηκαν τα ονόματα πολιτικών που υποδεικνύονταν ότι δωροδοκήθηκα. «Η υπόθεση να ψαχτεί να δούμε τι λένε τα εμπλεκόμενα πρόσωπα», ψέλλισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λίγο μετά η συζήτηση για το μέγα σκάνδαλο έκλεισε.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)