to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 01.07.2014

Κοινωνία

Δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φαντάρο

Ο υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός, που υπηρετεί στη Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Προληπτικά μέτρα στη μονάδα του


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών με βακτηριακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός που υπηρετεί στη Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής και εμφάνισε πυρετό και κεφαλαλγία.

Στον ασθενή χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στη μονάδα του εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα. (Εφημερίδα των Συντακτών)

Καταγγελία της Επιτροπής αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι.

 Σύμφωνα με το onalert «συναγερμός στο ΓΕΣ από δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας μέσα σε λίγες μέρες κι αυτή τη φορά “επιθετικής” και επικίνδυνης.


Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 01 Ιουλίου 14 ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ. Δ., ο οποίος υπηρετεί στην Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα στη Μονάδα.


Ο παραπάνω Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός είναι της 2014 Γ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στα Γιαννιτσά, στις 28 Μαΐου 14 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού υπηρετεί από τις 11 Ιουνίου 14.»

Αλήθεια, το ΓΕΣ γιατί δεν απαντά τι προκαλεί τα κρούσματα μηνιγγίτιδας;

Και κυρίως, γιατί δεν ανακοινώνει τι μέτρα πρόκειται να λάβει, για να αποτρέψει την επανεμφάνιση παρόμοιων κρουσμάτων;

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του υποψήφιου έφεδρου αξιωματικού, εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και απαιτούμε λύσεις. (diktiospartakos.blogspot.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)