to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 21.06.2017

Διεθνή

Κριτική Τζεντιλόνι για τους «υπερβολικούς κανόνες» της Ε.Ε. και το μεταναστευτικό

Κατά τον ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό, η επιτυχία της Ευρώπης εξαρτάται «από την εργασία, την ικανότητα ένταξης και την ανάπτυξη», και για να επιτευχθεί αυτό «η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει».


«Η ανάπτυξη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλεί αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να την πνίγουμε με υπερβολικούς κανόνες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης, ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου που θα λάβει χώρα αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα ότι «οι κανόνες αυτοί ορίσθηκαν σε μια διαφορετική περίοδο, όταν ήταν δύσκολο να σκεφθεί κανείς ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης θα ήταν της τάξης του 2%».

Κατά τον ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό, η επιτυχία της Ευρώπης εξαρτάται «από την εργασία, την ικανότητα ένταξης και την ανάπτυξη», και για να επιτευχθεί αυτό «η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «παρά κάποια βήματα προόδου, η ταχύτητα με την οποία η Ευρώπη κινείται στο πεδίο των ενιαίων πολιτικών, είναι δραματικά χαμηλότερη από τις ανάγκες διαχείρισης και διακυβέρνησης του φαινομένου. Ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, σε βάρος των τριών χωρών που δεν σέβονται τις δεσμεύσεις», αλλά κατέστησε σαφές πως «η ηθική αυτή ικανοποίηση δεν μπορεί να παρηγορήσει την Ιταλία» και ολοκλήρωσε την όλη αναφορά του δηλώνοντας ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας: «ας μας πει, η Ευρώπη, αν πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας».

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία του Brexit, τέλος, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης εκτιμά ότι «δεν πρόκειται τόσο για καμπάνα που ήχησε πένθιμα για την Ευρώπη, όσο για ένα πολύ δυνατό ξυπνητήρι», από την στιγμή που «το σχέδιο της Ένωσης, στο σύνολό του, επιβεβαίωσε την ζωτικότητά του και παραμένει κεντρικής σημασίας για το μέλλον μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)