to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 19.01.2017

Διεθνή

Κριτική Die Linke στις επιλογές των Πρασίνων: Πιο πιθανό να συνεργαστούν με τη Μέρκελ

«Με αυτήν την απόφαση δεν γίνεται πιθανότερη η κοινωνικο-οικολογική αλλαγή», είπε η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς σε συνέντευξή της στη «Neue Osnabrücker Zeitung», αναφερόμενη στην εκλογή της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ και του συμπροέδρου του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου


«Με αυτήν την απόφαση δεν γίνεται πιθανότερη η κοινωνικο-οικολογική αλλαγή», είπε η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς σε συνέντευξή της στη «Neue Osnabrücker Zeitung», αναφερόμενη στην εκλογή της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ και του συμπροέδρου του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και οι δύο ανήκουν στην λεγόμενη πτέρυγα των ρεαλιστών («realos»), η οποία δεν αποκλείει τη συγκρότηση κυβέρνησης με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) της κ. Μέρκελ μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Όποιος συνδέεται με τη Μέρκελ παίρνει μαζί και τον Ζέεχοφερ (σ.σ.: τον πρόεδρο του υπερσυντηρητικού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας - CSU) και ταυτόχρονα το ανώτερο όριο για τους πρόσφυγες», πρόσθεσε η Κίπινγκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χορστ Ζέεχοφερ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί συνεργασία ακόμα και με το αδελφό Xριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) μόνον εάν η απαίτηση του κόμματός του για ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων γίνει μέρος της συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ήδη χτες, Τετάρτη, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αριστεράς (Die Linke) Ματίας Χεν, δήλωσε ότι και αυτός βλέπει πως οι πιθανότητες για έναν ενδεχόμενο συνασπισμό μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων τώρα αυξάνονται. «Μόνον η φωνή της Αριστεράς είναι μια αξιόπιστη φωνή κατά των Ζέεχοφερ και Μέρκελ», τόνιζε. Το γεγονός ότι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρήσουν την Μέρκελ στο αξίωμά της «αγγίζει τα όρια της αξιοπιστίας τους», πρόσθεσε ο αριστερός πολιτικός.

Κατά την εκλογή των επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Κόμμα των Πρασίνων ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου Σλέσβιγκ-Χολστάιν, Ρόμπερτ Χάμπεκ, και ο Άντον Χοφράιτερ, ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Πρασίνων δεν εξελέγησαν, αφού επικράτησαν οι δύο «ρεαλιστές» Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ και Τζεμ Έζντεμιρ, ο οποίοι είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)