to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 25.07.2021

Κοινωνία

Κρήτη: Ενισχύθηκαν τα μέσα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου

Πλοία που διέρχονται από την περιοχή ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους, σε συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενισχύουν τις έρευνες για το ζευγάρι που χάθηκε


Ενισχύθηκε με πλωτά και εναέρια μέσα η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου.

   Πλοία που διέρχονται από την περιοχή ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους, σε συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενισχύουν τις έρευνες για το ζευγάρι που χάθηκε, όταν χθες το απόγευμα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, ανετράπη λόγω θαλασσοταραχής η βάρκα ανοικτού τύπου την οποία και είχαν μισθώσει από την περιοχή του Λέντα, για να πραγματοποιήσουν μία εκδρομή εν πλω, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλέον και ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

   Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες που έχει στη διάθεση του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενημέρωση στο λιμενικό ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει, ήρθε από έναν ιδιώτη παρατηρητή, ο οποίος ανέφερε τηλεφωνικά πως είδε μία βάρκα να ανοίγεται προς τα μέσα της θάλασσας, αλλά δεν την έχει δει να επιστρέφει, οπότε και λόγω καιρού ανησύχησε. Αμέσως το λιμενικό ερεύνησε για την ταυτότητα του σκάφους, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μικρό σκάφος 5 μέτρων, που μισθώθηκε από το ζευγάρι.

   Συγγενείς του άνδρα, ο οποίος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήρθε για διακοπές από τη Γερμανία όπου ζει, βρίσκονται στο λιμεναρχείο και έχουν γνωστοποιήσει ότι η γυναίκα είναι Γερμανίδα. Η βάρκα των δύο αγνοουμένων δεν έχει εντοπισθεί ακόμη.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)