to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 28.03.2023

Κοινωνία

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος για παιδοβιασμό και μαστροπεία λυράρης

Ο λυράρης, σύμφωνα με το Cretalive.gr, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή, για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή


Από την πίσω είσοδο και φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, ο 66χρονος άνδρας που κατηγορείται για την νέα υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού.

Ο λυράρης, σύμφωνα με το Cretalive.gr, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή, για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο φερόμενος δράστης της νέας δυσώδους υπόθεσης, προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές αρχές.

Η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε σχετικά τις αρχές και κινήθηκαν τα νήματα για την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του 16χρονου που φέρεται κατόπιν να μίλησε στις Αρχές για όσα συνέβαιναν.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και δεκάδες άλλα άτομα, μεταξύ αυτών και 46χρονος γιατρός που υπηρετεί ως ουρολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ένας απ' αυτούς που είχε συνευρεθεί με το αγόρι. Σε βάρος του  με απόφαση του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε ήδη πειθαρχική διαδικασία και τέθηκε σε αργία.

Προθεσμία για την Παρασκευή - Βαρύ το κατηγορητήριο

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και άπαξ, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση, για πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολουθηση, για παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση, για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ' εξακολούθηση, για χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 66χρόνου, ο ίδιος δηλώνει αθώος, ότι δεν γνώριζε το παιδί και πως σε βάρος του έχει στηθεί πλεκτάνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)