to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 06.09.2022

Κοινωνία

Κρήτη: Πέθανε από την εξάντληση 4χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες

Μια νέα τραγωδία που ακουμπά στην πιο απάνθρωπη και σκοτεινή πτυχή Ελλάδας και Ε.Ε.


Νεκρό είναι -σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr- το τετράχρονο κοριτσάκι που διεκομίσθη με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Χανίων επειγόντως το μεσημέρι της Τρίτης .

Η μικρή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, επέβαινε σε βάρκα με μετανάστες που εξέπεμψε SOS στα νότια της Κρήτης. Η επιχείρηση στήθηκε σε ελάχιστο χρόνο μετά την διαβίβαση του σχετικού σήματος όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί, μετά από μέρες ασιτίας και εξάντλησης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να συνεχίσει το ταξίδι του για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως προσθέτει το flashnews.gr, σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το 4χρονο κοριτσάκι ήταν σε πλοιάριο με μετανάστες το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

Ενώ το πλοίο ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα. Ένα παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας που πλησίασε το πλοιάριο με τους μετανάστες, επιβίβασε το κοριτσάκι και προσπάθησαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Παράλληλα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού και συντονίστηκε η επιχείρηση αεροδιακομιδής στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΤΕΠ το 4χρονο παιδί δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)