to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 09.09.2013

Κοινωνία

Κρήτη: Παιδιά με σάπια δόντια γιατί οι άνεργοι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των εξετάσεων

Ο Νίκος Σαρρής, άνεργος και πατέρας 8 παιδιών περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, για να τα συνοδεύσει μέχρι την κινητή μονάδα οδοντιατρικής, που η Περιφέρεια Κρήτης και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διέθεσαν στους άνεργους αλλά και στους εργαζόμενους της πόλης.


Είναι χαρούμενος, γιατί τα παιδιά του θα τύχουν ιατρικής φροντίδας, έστω και μέσω μιας κινητής μονάδας, η οποία την περίοδο της κρίσης αποδεικνύεται σωτήρια για πολλούς συμπολίτες μας.

Άλλα παιδιά όμως δεν είναι το ίδιο τυχερά...

Σήμερα ήρθαν πολλά παιδιά που δεν μπόρεσαν να εξεταστούν και να τους κάνουν φθορίωση στα δόντια, γιατί πονούσαν, ήταν χαλασμένα τα δόντια τους γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι...Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ιδιωτική περίθαλψη, μας λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Η οδοντίατρος της κινητής μονάδας, μας μεταφέρει την ίδια εικόνα. Τα παιδιά έρχονται, αλλά δεν ξέρουμε τι γίνεται μετά... Βλέπω ότι έχουν τερηδόνα, το λέω στους γονείς και μου απαντούν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, είναι άνεργοι από το 2007...

Πρόληψη

Από το πρωί, δεκάδες παιδιά εξετάστηκαν δωρεάν μέσω της κινητής μονάδας οδοντιατρικής φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία διατίθεται στους φορείς και στα χωριά της ενδοχώρας προκειμένου να εξετάζονται έγκαιρα τα παιδιά. Μάλιστα, η ζήτηση από τους εργαζόμενους και τους άνεργους του Ηρακλείου, που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν όλες οι περιπτώσεις, με το Εργατικό Κέντρο να οργανώνει ήδη την επόμενη αντίστοιχη δράση, ώστε να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Εδώ να έρθει ο πρωθυπουργός, να δεν το πλεόνασμα ... φτώχειας και δυστυχίας, να δει τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά, ούτε τα αυτονόητα, δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Πηγή: www.prismanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)