to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 21.07.2013

Κοινωνία

Κρήτη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αγία Βαρβάρα

Πυρκαγιά δίπλα σε εργοστάσιο ξυλείας


Παράξενες πυρκαγιές στην είσοδο του χωριού της Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας αναστάτωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την πυροσβεστική υπηρεσία ενώ έβαλαν σε μεγάλο κίνδυνο περιουσίες και κατέστρεψαν εκτάσεις γης.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σταδιακά από τις 12 παρά 10 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 2 παρά 20 τα ξημερώματα σε μια απόσταση 600 μέτρων μεταξύ τους, βάζοντας σε σκέψεις πολίτες και πυροσβέστες στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 23:50 σε απόσταση 500 μέτρων από την είσοδο του χωριού σε μία έκταση 5 στρεμμάτων. Οι φλόγες πρόλαβαν και κατέστρεψαν καλλιεργήσιμες αλλά και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες. Η φωτιά ήταν πολύ κοντά στον οικισμό και οι πυροσβέστες δεν άφησαν κανένα περιθώριο διότι και το αεράκι που φυσούσε πμπορούσε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η φωτιά αυτή θα βρισκόταν πολύ γρήγορα υπό τον έλεγχο των πυροσβεστών, ξαφνικά στις παρά 20 εκδηλώθηκε και μία ακόμα φωτιά σε μία απόσταση 600 μέτρων , στη διακλάδωση προς Άγιο Θωμά, δίπλα σε μία μεγάλη επιχείρηση ξυλείας. Η είδηση σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική και είχε ως αποτέλεσμα το σύνολο των νυχτερινών δυνάμεων να σπεύσουν στην περιοχή. Οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες βρέθηκαν στο σημείο σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες πριν πλησιάσουν στην ... εύφλεκτη επιχείρηση αλλά και στο χωριό. Η δουλειά των πυροσβεστών δεν ήταν καθόλου εύκολη αφού όλα ήταν υπέρ της φωτιάς χθες τη νύχτα ωστόσο τελικά κατάφεραν και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο ενώ παράλληλα την απομάκρυναν από τα εύφλεκτα υλικά της επιχείρησης.

Η φωτιά πρόλαβε να αποτεφρώσει 45 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις.

Παράλληλα όμως τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ανακριτικό της πυροσβεστικής αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται ανθρώπινο χέρι να προκάλεσε τη χθεσινοβραδινή μεγάλη και επικίνδυνη αναστάτωση στην Αγία Βαρβάρα.  

Της Κατερίνας Μηναδάκη 

Πηγή: prismanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)