to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 10.04.2019

Κοινωνία

Κρήτη: Ο πρόεδρος της έδρας ως συνήγορος του βιαστή χρυσαυγίτη

Σοβαρή καταγγελία εις βάρος του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης διατυπώνει η πλευρά της γυναίκας που υπέστη κατ’ εξακολούθηση βιασμό από χρυσαυγίτη γυμναστή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη


Αναβλήθηκε σήμερα, Τετάρτη, για τις 19 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού μια ανήλικης, πριν 18 χρόνια αθλήτριας, από τον τότε προπονητή της στην Ιεράπετρα που είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη.

Η υπόθεση, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Όμως ο κατηγορούμενος ζήτησε την αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε, όπως σχολίασαν στο Cretalive παράγοντες της δίκης κυρίως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η προτροπή του προέδρου της έδρας ο οποίος, όπως επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, κάλεσε την παθούσα και αφού της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της όπου ανέφερε το Θεό και τον πνευματικό της, την προέτρεψε να ανακαλέσει τη μήνυση, λέγοντας ότι η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα και ο κατηγορούμενος ήδη έχει εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή.

Η κοπέλα ήταν αρνητική, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος δεν της ζήτησε καν «συγγνώμη» και είπε πως η ίδια εκπροσωπεί ουσιαστικά όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποίηση … Ο δικηγόρος της, κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης ανέφερε μάλιστα στο Cretalive ότι «Με έκπληξη είδαμε την υπερβάλλουσα προσπάθεια του προέδρου ώστε η παθούσα να ανακαλέσει συγχωρώντας τον κατηγορούμενο»!

Το γεγονός επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σημειώνοντας ότι  οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Γιάννης Καλογριδάκης και Γιώργος Κοκοσάλης διαψεύδουν τις καταγγελίες της πολιτικής αγωγής μιλώντας για πυροτεχνήματα με σκοπό να επηρεαστεί η κρίση των δικαστών. 

Η «Εφ.Συν.» υπενθυμίζει ότι ο 58χρονος γυμναστής κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της 14χρονης τότε αθλήτριας του στίβου στην Ιεράπετρα.  Ο ίδιος άνθρωπος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)