to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 04.06.2013

Κοινωνία

Κρήτη: Κάλεσμα πολιτών για συμπαράσταση σε πολιτικά διωκόμενους για συμμετοχή σε διαδήλωση

Κάλεσμα για συμπαράσταση στη δίκη των 2 κατηγορούμενων για τη διαδήλωση στο Βαθύ που θα γίνει την Πέμπτη 6/6 στα δικαστήρια Νεάπολης


Την 28η Οκτωβρίου 2011 το ξέσπασμα του ελληνικού λαού έδωσε ένα αξέχαστο μάθημα σε όσους προωθούν και υλοποιούν  τις πολιτικές μνημονίων, λιτότητας, κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, καταπάτησης των εργατικών κατακτήσεων και ξεπουλήματος των υποδομών και της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Στον τόπο μας, στη διαδήλωση που οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και άλλα σωματεία εκείνη την ημέρα,  την 28η Οκτωβρίου 2011, στο Βαθύ Αγ. Νικολάου έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η σοσιαλιστική διεθνής, συνελλήφθησαν δύο από τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν,  ο Ματθαίος Φιλιππάκης και ο υιός του Γιώργος.

Οι δύο διαδηλωτές που συνελλήφθησαν, δέχτηκαν αστυνομική βία, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Νικολάου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντίσταση κατά  της αρχής, παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητες σωματικές βλάβες  και η δίκη τους  είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 6/6/2013.

Ο ένας εκ των δύο, ο δασολόγος Ματθαίος Φιλιππάκης, από το Νοέμβριο του 2012 (λόγω των διατάξεων του 3ου μνημονίου) τέθηκε από την υπηρεσία του  σε αργία, παρά το ότι είχε υποβάλει τις δύο παραιτήσεις για συνταξιοδότηση. Έτσι λόγω της συμμετοχής του στη διαδήλωση και λόγω της σύλληψης - δίωξης έχει εγκλωβιστεί, έχει τεθεί σε αργία και δεν μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες συνταξιοδότησης του.

Αυτή την Πέμπτη 6/6 έχει οριστεί να γίνει οι δίκη των 2 συλληφθέντων στα δικαστήρια Νεάπολης, μια δίκη από την οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η συνέχιση η μη της υπηρεσιακής του δίωξης του Μ. Φιλιππάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, Σωματεία του Ιδ και Δημόσιου τομέα και Κινήσεις Πολιτών απευθύνουμε  σε όλους τους πολίτες  κάλεσμα για συμπαράσταση  την Πέμπτη 6/6/13 από τις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια Νεάπολης.

Τώρα δικάζονται αυτοί οι δύο, αύριο μπορεί να δικάζεται οποιοσδήποτε από εμάς, οποιοδήποτε από τους πολίτες που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική.

Όσοι αντιστέκονται δεν είναι επίορκοι, επίορκοι είναι όσοι πουλάνε την πατρίδα μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ή άλλων τεχνασμάτων.

Λέμε όχι στις πολιτικές διώξεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και την κοινωνία.

Εκφράζουμε έμπρακτα  τη συμπαράσταση μας στους πολιτικά διωκόμενους Ματθαίο και Γιώργο Φιλιππάκη, δίνουμε μαζικό και δυναμικό παρόν την Πέμπτη 6/6/13  από τις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια Νεάπολης

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Κινήσεις Πολιτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)